Vasárnapi és ugyanakkor pünkösdi desszertként a
Lajcsi szeletet sütöttem meg. Nagyon egyszerű, de egyben nagyon finom süti.
Bánom, hogy nem dupla adaggal készítettem...
Hozzávalók: 200 g cukor, 2 evk. méz, 2 tojás, 2 evk. kakaó, 3 evk. olaj,
400 g liszt, 1/2 evk. szódbikarbóna.
A cukrot a mézzel, a kakaóval, az olajjal meg a tojásokkal
jól elkeverjük, gőz felett addig főzzük, míg elolvad a cukor(5 percig).
Kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet amibe a szódaport vegyítettük.(Én a
szódaport 1 kisk. ecettel feloldom és úgy adom a liszthez).
A tésztát három felé osztjuk és darabonként 1-1
lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon.
180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Krém :
200 g cukor, 250 g margarin, 1csomag vaníliás puding, 1csomag puncs (eper,
málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 X 300
ml tej, rum aroma, vaníliapor.
A 300 ml hideg tejhez hozzádjuk a 100 g cukrot
aztán a pudingport, megfőzzük. Ha kész
akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük.
Megvárjuk míg a pudingok majdnem
kihűlnek. Akkor a margarint kis kockákra vágjuk és hozzákavarjuk a
pudingokhoz. Először a vaníliás
pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és
ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A
tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.
Az egyik legnagyobb (gyerekkori) kedvencem és most, hogy Te megsütötted, hétvégén ráveszem magam én is, hogy elkészítsem-dupla adaggal!? :)))
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
Igen, Zsuzsa , föltétlen dupla adaggal!!! Megéri!
Törlés