2014. június 10., kedd

Lajcsi szelet

           
Vasárnapi és ugyanakkor pünkösdi desszertként a Lajcsi szeletet sütöttem meg. Nagyon egyszerű, de egyben nagyon finom süti. Bánom, hogy nem dupla adaggal készítettem...

       Hozzávalók: 200 g cukor, 2 evk. méz, 2 tojás, 2 evk. kakaó, 3 evk. olaj, 400 g liszt, 1/2 evk. szódbikarbóna.

A cukrot a mézzel, a kakaóval, az olajjal meg a tojásokkal jól elkeverjük, gőz felett addig főzzük, míg elolvad a cukor(5 percig). Kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet amibe a szódaport vegyítettük.(Én a szódaport 1 kisk. ecettel feloldom és úgy adom a liszthez).

A tésztát három felé osztjuk és darabonként 1-1 lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

  Krém : 200 g cukor, 250 g margarin, 1csomag vaníliás puding, 1csomag puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 X 300  ml tej,  rum aroma, vaníliapor.
 A 300  ml hideg tejhez hozzádjuk a 100 g cukrot aztán a pudingport,  megfőzzük. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok majdnem  kihűlnek. Akkor a margarint kis kockákra vágjuk és hozzákavarjuk a pudingokhoz.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

2 megjegyzés:

  1. Az egyik legnagyobb (gyerekkori) kedvencem és most, hogy Te megsütötted, hétvégén ráveszem magam én is, hogy elkészítsem-dupla adaggal!? :)))
    Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Zsuzsa , föltétlen dupla adaggal!!! Megéri!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...