Hozzávalók: 2 darab csirkefarhát, 2-3 karalábé, pár szál sárgarépa, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só. Még: 2 tojás, búzadara, pici sütőpor, 1 vegetakocka.
A húst megmossuk, feldaraboljuk és hideg vízben főni tesszük. Ha felfőtt habját leszedjük. A zöldségeket megtakarítjuk, tetszés szerint apróra vágjuk és a leveshez adjuk.( A hagymát egészben hagyjuk és úgy adjuk a leveshez.) Egy másik lábosba vízet töltünk, hozzáadjuk a vegetakockát és főni tesszük. Míg forr elkészítjük a daragaluskát. A tojásokat
kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, lassú mozdulatokkal hozzákavarjuk
a sárgákat, majd annyi búzadarát adunk hozzá, hogy egy nem túl kemény
masszát kapjunk. Egy csipetnyi sütőport keverünk még hozzá. Egy
kiskanállal a fővő vízbe kis galuskákat szaggatunk és puhára főzzük. A galuskákat a kész leveshez adjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és pár percig összefőzzük.
Finom, vasárnapi ebéd része is lehet!
VálaszTörlésBizony! Köszi Vicuska, hogy benéztél!
VálaszTörlés