2014. június 16., hétfő

Daragaluskás karalábé leves

       
        Szeretjük  az egyszerű nyári leveseket, amibe a zsenge sárgarépa meg karalábé mellé egy kis csirkehús is kerül. Aztán, hogy ünnepélyesebbé váljon levesünk daragaluskát főztem bele.
      Hozzávalók: 2 darab csirkefarhát, 2-3 karalábé, pár szál sárgarépa, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só. Még: 2 tojás, búzadara, pici sütőpor, 1 vegetakocka.
A húst megmossuk, feldaraboljuk és hideg vízben főni tesszük. Ha felfőtt habját leszedjük.  A zöldségeket megtakarítjuk, tetszés szerint apróra vágjuk és a leveshez adjuk.( A hagymát egészben hagyjuk és úgy adjuk a leveshez.) Egy másik lábosba vízet töltünk, hozzáadjuk a vegetakockát és főni tesszük. Míg forr elkészítjük a daragaluskát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, lassú mozdulatokkal hozzákavarjuk a sárgákat, majd annyi búzadarát adunk hozzá, hogy egy nem túl kemény masszát kapjunk. Egy csipetnyi sütőport keverünk még hozzá. Egy kiskanállal a fővő vízbe kis galuskákat szaggatunk és puhára  főzzük. A galuskákat a kész leveshez adjuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és pár percig összefőzzük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...