Egres szósz
Hozzávalók: 250 g egres, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 300 ml tejszín vagy házitej, 2 evk.olaj, cukor, só.
Az egrest megtakarítjuk, megmossuk. Egy lábosban kevés vízzel, az apróra vágott petrezselyemmel meg az olajjal puhára főzzük. Cukrozzuk, sózzuk, majd tejszínes lisztes habarással besűrítjük.
Resztelt borjúmáj
Hozzávlók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fűszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fűszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.
Egres, milyen finom! Szinte már el is felejtettük gyerekkorunk csemegéjét.
VálaszTörlésfinomat készítettél és nagyon guszta!
Köszi Baratella, nagyon kedves vagy!
TörlésDe szeretem az egres szósz pikáns ízét!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy tetszett recept! Puszi!
Törlés