2014. június 21., szombat

Resztelt borjúmáj egres szósszal és krumplipürével

        
Megint egy szezonális recept. Az egres (pöszméte), az idén nagyon későn ért be, bizonyára a hideg időjárásnak köszönhető.
     Egres szósz
Hozzávalók: 250 g egres, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 300 ml tejszín vagy házitej, 2 evk.olaj, cukor, só.
Az egrest megtakarítjuk, megmossuk. Egy lábosban kevés vízzel, az apróra vágott petrezselyemmel meg  az olajjal puhára főzzük. Cukrozzuk, sózzuk, majd tejszínes lisztes habarással besűrítjük.
      Resztelt borjúmáj
Hozzávlók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fűszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott  hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük,  hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fűszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.

4 megjegyzés:

  1. Egres, milyen finom! Szinte már el is felejtettük gyerekkorunk csemegéjét.
    finomat készítettél és nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. De szeretem az egres szósz pikáns ízét!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...