Hozzávalók: 500 g csirkemell, 2 hagyma, 250 g gomba(konzerv), tejföl, liszt, fűszerpaprika, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj. Még : 150 g tarhonya, 1 sárgarépa, olaj, só.
A csirkemellet megmossuk felszeleteljük, kevés forró olajban megforgatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fűszerezzük: sóval, borssal, fűszerpaprikával. Kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk. Rendre hozzáadjuk a gombát, a friss petrezselyemzöldet. A végén tejfölös lisztes habarással besűrítjük.
Kevés olajon megdinszteljük a megreszelt sárgarépát, hozzáadjuk a tarhonyát egy picit lepírítjuk, sózzuk, majd annyi vizet töltünk rá , hogy éppen ellepje, lassú tűznél puhára főzzük.
Nagyon finom így is. Nálunk is puliszka jár a paprikás mellé, de néha nem árt a változatosság sem. :)
VálaszTörlésHanem az a helyzet, hoyg látom, te tarhonyát főztél mellé, amit a románok - fogalmam sincs honnan veszik - cuşcuşnak fordítanak. A kuszkusz viszont teljesen más, apróbb, szabálytalanabb szemcséjű, gondolom, az alapanyagai és az előállítási módja sem egyezik a tarhonyáéval. Sőt, annyira más, hoyg elég forró vízzel felönteni, még főzni sem kell. Szóval, remélem, nem haragszol a kis kiegészítésért, gondoltam, szólok, ha esetleg ezeket az infókat nem tudnád.
Tudom Edit, de a tasakon is azt írja, hogy cuscus,és hiába írom ki a blogomra hogy tarhonya, mert a helybéliek nem ismerik...Aztán jönnek a telefonok mi mi az és főleg a román ismerőseim kérdeznek.
VálaszTörlésMegjegyzem, hogy régebben a tarhonya nagyobb szemű volt... He, he, he.
Kijavítottam!
VálaszTörlésEzt én is megenném, szívesen :)
VálaszTörlésUgye Kati?Azt jelenti, hogy neked is tetszik...
TörlésJuci, igazad van, mert a tarhonya valójában, ugye, nem is iylen szemű. Régebb, és a házi ma is szabálytalan, hiszen reszelik. Csakhát amikor elkezdték gyárakban gyártani, muszáj volt valamilyen egyedi formát adni neki. :) Aztán ha a román ismerősök felhívnak, megmondod nekik, hogy fújják fel, honnan szedték a cuscus elnevezést, mert az az araboknak az alapanyaga, a tarhonyának semmi köze hozzá. :P :)
VálaszTörlés