2014. május 31., szombat

Rántott zöldhagyma mentás joghurtos mártogatóssal

    
Már rég ki akartam próbálni ezt a különleges receptet. Most, hogy lehűlt az idő, olyan jól esett egy kicsit bekapcsolni a sütőt. Megjegyzem, hogy nagyon finom vacsora sikeredett az egészből: a kivül ropogós belül lágy hagyma remekül illett  a hűs mentás joghurtos mártogatóssal.
   Hozzávalók: zöldhagyma, liszt, tojás, kukoricapehely( vagy zsemlemorzsa), só.
Még: friss mentalevél, natur joghurt.
 A zöldhagymát megpucoljuk, megmossuk, szárából levágunk, hogy mindegyik egyforma legyen és a tepsibe elférjen, amikor sülni tesszük.
Mindegyik zöldhagymát megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, majd megtört kukoricapehelybe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és ropogósra sütjük.
A mentát megmossuk, apróra vágjuk és a joghurthoz keverjük.Ezzel az aromás mártogatóssal kínáljuk a rántott zöldhagymánkat.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept!! Egyszerű, és nagyon finom lehetett ebben a panírban az újhagyma. Köszi Juci az ötletet, én is elfogom készíteni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök Gizike, hogy tetszett a recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...