2014. május 26., hétfő

Epres tejszínhabos sajttorta

  
    A fiam kívánságára,  megint epres tortát készítettünk. Nagyon meg volt elégedve, nemcsak a külalakkal de a torta töltelékével is. Szülinapi ajándékként igazán megállta a helyét.
  Hozzávalók a kakaós piskótalaphoz: 7 tojás, 7 evk. cukor, 3 evk kakó, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütőpor.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, rendre hozzákavarjuk a tojássárgákat, hozzáadjuk a kakaót, majd a lisztet amibe a sütőport vegyítettük. Egy sütőpapírral bélelt 28 cm átmérőjű tortaformába símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
   Krém: 500 g mascarpone (krémsajt), 200 g porcukor, 500 g tejszín, 30 g zselatinpor, 500 g friss eper, 2 banán, 2 kivi.
A zselatint 300 ml vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, lecsepegtetjük, tetszés szerint feldaraboljuk. A  banánt meg a kivit is feldaraboljuk, a tejszínt felverjük.
A krémsajtot a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínhabot , a mikróban FELMELEGÍTETT zselatint, aztán a feldarabolt gyümölcsöket. Ezzel a krémmel töltjük be a tortánkat. 
   Tetejére: 500 g eper, 300 ml tejszín, 1 tasak habfixáló.
A tejszínt a habfixálóporral kemény habbá verjük, ezzel vonjuk be a tortát. Tetejét tetszés szerint feldarabolt eperrel meg tejszínhabrózsákkal díszítjük.


7 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...