Hozzávalók: 2 darab ostyalap. Még : 350 g cukor, 100 ml víz, 20 g zselatinpor, 250 g színes zsele.
A zselatint beáztassuk 200 ml vízbe. A cukrot a vízzel feltesszük főni, de csak addig míg a cukor kihólyagzik. Tűzről a szirupot levéve gyorsan hozzáadjuk a megduzzadt zselatint és addig mixereljük(15 percig), míg egy kemény krémet nem kapunk. A végén hozzáadjuk a feldarabolt színes zselét, majd rásímítjuk az egyik ostyalapra. A másik ostyalappal befedjük, egy tiszta vágódeszkát teszünk rá nehezéknek és bő 2 óra múlva, már bátran fogyaszthatjuk.
Azt hiszem Juci, ennek a receptnek az unokák nagyon fognak örülni, vittem :)
VálaszTörlésBiztos lehetsz benne Rózsa kedves!
Törlésez mekkora ötlet :)
VálaszTörlésKöszi Dilike!
TörlésNagyon jól néz ki és finom lehet! Éppen van két ostyalapom, kifogom próbálni. Egy kérdésem azért van , mikor vágod az ostyalapot nem jön ki a töltelék?
VálaszTörlésPont úgy megkeményszik a krém mint a bolti pillecukor, 2 óra elteltével bátran felvághatod, mert nem folyik ki a krém.
TörlésLooks yum yummy
VálaszTörlésY am happy!!
Törlés