2014. május 14., szerda

Sonkás-sajtos kürtősök

    Elég volt az igazolt hosszú szabadságból, illene hozzáfognom bejegyséseket írni. 
A múlt hét a NŐK jegyében zajlott, most a fiúknak szerettem volna kedveskedni ezekkel a sós kürtőskékkel. Amilyen gyorsan elkészülnek , sütés után pont olyan gyorsan el is tüntek a tányérból. De hát az a lényeg, hogy szeresse mindenki és élvezettel fogyassza. Nem?
   Hozzávalók: 25 g friss élesztő, 500 g liszt, 5 evk. olaj, 1 kisk. só, 300 ml langyos víz.
Még. 250 g sonka, 50 g sajt, 1 tojás, 15 darab fapálcika.
Kelt(pizza tésztát) készítünk a szokásos módon. Ha megkelt, átgyúrjuk, kis gömböket szakítunk ki, mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk. A sonkát feldaraboljuk,  fapálcikára  húzzuk, amire aztán a tésztát szépen feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal és tepsire helyezzük(5-5). Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük.
Ez itt az végzős évfolyamelső közgazdász lányom!

1 megjegyzés:

  1. Először is gratulálok a lányodnak/lányodhoz :)
    Ilyen formában még nem ettem kürtőst, nagyon kreatív vagy :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...