2014. május 17., szombat

Zselés pillecukorral töltött ostya

    
Még az ünnepre vettem ostyalapokat. A dobozban sok lap van (vagy 10 darab), amiből csak kettőt használtam fel, a többivel nem tudtam mit kezdeni. Aztán eszembe jutott ez a pillecukros változat. Ezennel is jól döntöttem, mert nagyon kedvelték ezt a csemegét, szegény ez se érte meg a másnapot.
    Hozzávalók: 2 darab ostyalap. Még : 350 g cukor, 100 ml víz, 20 g zselatinpor, 250 g színes zsele.
 A zselatint beáztassuk 200 ml vízbe. A cukrot a vízzel feltesszük főni, de csak addig míg a cukor  kihólyagzik. Tűzről a szirupot levéve gyorsan hozzáadjuk a megduzzadt zselatint és addig mixereljük(15 percig), míg egy kemény krémet nem kapunk.  A végén hozzáadjuk a feldarabolt színes zselét, majd rásímítjuk az egyik ostyalapra. A másik ostyalappal befedjük, egy tiszta vágódeszkát teszünk rá nehezéknek és bő 2 óra múlva,  már bátran fogyaszthatjuk.

8 megjegyzés:

  1. Azt hiszem Juci, ennek a receptnek az unokák nagyon fognak örülni, vittem :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és finom lehet! Éppen van két ostyalapom, kifogom próbálni. Egy kérdésem azért van , mikor vágod az ostyalapot nem jön ki a töltelék?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont úgy megkeményszik a krém mint a bolti pillecukor, 2 óra elteltével bátran felvághatod, mert nem folyik ki a krém.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...