2014. június 3., kedd

Petrezselymes gombás csirkepaprikás sárgarépás tarhonyával

   
Szerintem a tejfölös csirkepaprikáshoz puliszka dukál, de a fiúk még  reggel lefújták. Vagy tésztát főzők hozzá vagy semmit. Aztán ráakadtam a kamrában egy tasak tarhonyára és azt főztem meg.
    Hozzávalók: 500 g csirkemell, 2 hagyma, 250 g gomba(konzerv), tejföl, liszt, fűszerpaprika, friss petrezselyemzöld, só, bors, olaj. Még : 150 g tarhonya, 1 sárgarépa, olaj, só.
   A csirkemellet megmossuk felszeleteljük, kevés forró olajban megforgatjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fűszerezzük: sóval, borssal, fűszerpaprikával. Kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk. Rendre hozzáadjuk a gombát, a friss petrezselyemzöldet. A végén tejfölös lisztes habarással besűrítjük.
   Kevés olajon megdinszteljük a megreszelt sárgarépát, hozzáadjuk a tarhonyát egy picit lepírítjuk, sózzuk, majd annyi vizet töltünk rá , hogy éppen ellepje, lassú tűznél puhára főzzük.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom így is. Nálunk is puliszka jár a paprikás mellé, de néha nem árt a változatosság sem. :)

    Hanem az a helyzet, hoyg látom, te tarhonyát főztél mellé, amit a románok - fogalmam sincs honnan veszik - cuşcuşnak fordítanak. A kuszkusz viszont teljesen más, apróbb, szabálytalanabb szemcséjű, gondolom, az alapanyagai és az előállítási módja sem egyezik a tarhonyáéval. Sőt, annyira más, hoyg elég forró vízzel felönteni, még főzni sem kell. Szóval, remélem, nem haragszol a kis kiegészítésért, gondoltam, szólok, ha esetleg ezeket az infókat nem tudnád.

    VálaszTörlés
  2. Tudom Edit, de a tasakon is azt írja, hogy cuscus,és hiába írom ki a blogomra hogy tarhonya, mert a helybéliek nem ismerik...Aztán jönnek a telefonok mi mi az és főleg a román ismerőseim kérdeznek.
    Megjegyzem, hogy régebben a tarhonya nagyobb szemű volt... He, he, he.

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is megenném, szívesen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye Kati?Azt jelenti, hogy neked is tetszik...

      Törlés
  4. Juci, igazad van, mert a tarhonya valójában, ugye, nem is iylen szemű. Régebb, és a házi ma is szabálytalan, hiszen reszelik. Csakhát amikor elkezdték gyárakban gyártani, muszáj volt valamilyen egyedi formát adni neki. :) Aztán ha a román ismerősök felhívnak, megmondod nekik, hogy fújják fel, honnan szedték a cuscus elnevezést, mert az az araboknak az alapanyaga, a tarhonyának semmi köze hozzá. :P :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...