2014. augusztus 4., hétfő

Rizses borjúmáj kovászos ubival

          Benke Laci bácsi szerint, hogy ne töltsük a fiatalságunkat a konyhában,  meg a naaagy melegre hivatkozva, most a gyorsan elkészülő kajákra illik összpontosítani. Aztán lehet 40 fokos meleg, de egy idő után az ember fia csak megéhezik( a sok dinnnye meg fagyi után...)Ilyenkor, jól jön egy jó adag rizses borjúmáj jéghideg kovásos uborkával. Nyammmi!
Azoknak, akik nem szeretnek receptet olvasni: külön-külön elkészítem a resztelt (lepírított)májat, meg a sárgarépás rizset és a végén összevegyítem.
       Resztelt borjúmáj
 Hozzávalók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fűszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott  hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük,  hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fűszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.
    Sárgrépás főtt rizs
Hozzávalók: 1 hagyma, 2 sárgarépa, 200 ml rizs, 50 ml olaj, só, bors.
A hagymát meg a sárgarépát apróra vágjuk, forró olajon kissé megpírítjuk, hozzáadjuk a megmosott rizset, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és puhára pároljuk. A végén  összevegyítjük a pirított májjal és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Tudod, ha kapnék borjúmájat, de itt ilyen nincs, lehet, hogy a nagycsarnokban lehetne kapni, de kisebb helyeken vagy átvernek és az öreg marhamájra azt mondják, hogy borjú, de a színén azért látni, hogy nem az, szóval én még nem láttam életemben borjúmájat közelről, így inkább csirkemájjal készítem az ilyen ételt, amit egyébként nagyon szeretünk. Nagy néha veszek vagy sertés vagy marhamájat, ha látom, hogy szép friss, reszteltnek, mert imádom:-)))))
    Nagyon guszta lett a tiéd:-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Anikó a kommentet! Hidd el, hogy sokszor én is sertésmájat veszek, csak az uram tud friss borjúmájra lelni... Az a fő, hogy friss legyen. A csirkemájat ki szoktam rántani, úgy szeretjük.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...