2010. október 28., csütörtök

Májkrém



Mi imádjuk a borjú és a disznó májat. Gyakran készítek májkrémet is. Ez egy kisebb adag, nem unjuk meg mire elfogy.
Hozzávalók: 500 g friss máj, 3 közepes hagyma, 200 g vaj, 1 dl bor, só, bors, szegfűbors, fél dl olaj.



A májat kiáztassuk. A hagymát apróra, a májat pedig kockákra vágjuk és egy kis olajban odatesszük sülni. Miután színt változtatott és a késpróba után nem enged vért, rátöltjük a bort és tovább pároljuk, amig elfő a leve.
Hagyjuk kihűlni. Ha meghűlt, ledaráljuk, beletesszük a vajat, ízesítjük sóval, borssal, szegfűborssalal, esetleg egy pici cukorral.
Ha kész, legalább egy órára a hütőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

18 megjegyzés:

  1. Jól hangzik!:)
    Az enibahar a szegfűbors, esetleg odaírhatod, hogy a magyarországiak is tudják mit tettél bele. :)
    Puszi:)

    VálaszTörlés
  2. Jajj nagyon megéheztem :) Van még?

    VálaszTörlés
  3. Már hetek óta motoz a házi májkrém a buksimban, jó kis megerősítést adtál, hogy készíteni kellene! ;)

    VálaszTörlés
  4. Már van egy hónapja hogy én is készülök májkrémet készíteni.Előbb utóbb nálam is sorra kerül.Biztos finom lett a tied!!!

    VálaszTörlés
  5. SEdith!

    Köszi, hogy szóltál! A kis aszisztensem rögtön ki is javította!

    VálaszTörlés
  6. Jutka!

    1-2 napig tart, mert nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
  7. Bianka!

    Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  8. Egycsipet!

    Érdemes kipróbálni!
    Vigyázat! Kézi botmixert csak akkor használjunk, ha jó a motor, mert én már megjártam!
    Azóta ledarálom!

    VálaszTörlés
  9. Ottis!

    Nagyon finom egy kis mustárral,lila hagymával királyság!
    Csirke májból is készítettem abból is finom.
    Fehér bort is lehet használni, sőt!
    Nekünk csak ilyen bordó volt itthon!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta!! Szeretem a májkrémet, de még soha nem csináltam. Viszem is ezt a remek receptet.:)

    VálaszTörlés
  11. Juci
    Nem kevés az az egy pohár bor mellette,mivel az elkészítés alatt "erősítés" fogyasztása javasolt.
    Nálunk a májkrém a hideg ételek "királynője," csak még házi készítésű nem szerpelt a repertoárban, de lehet, hogy ezután a recept után,kiprobáljuk.

    VálaszTörlés
  12. Gizi!

    Akkor itt az alkalom!
    Gyorsan elkészül és finom!

    VálaszTörlés
  13. Ivan!

    Köszi, hogy itt voltál!
    Örülök, hogy tetszik a recept.

    VálaszTörlés
  14. Si eu fac pateu de casa,,,mmm,,,bun!!!

    VálaszTörlés
  15. Juci! ne figyelj oda, amit az Iván mond, mert akkor félrefüszerezzük a májkrémet.
    No félre a tréfával. Nálunk is igen kelendő, én pulykamájból szoktam készíteni hasonló módon, csak eddig a bor maradt ki belőle, vagy az is lehet, hogy Iván megitta?
    :))

    VálaszTörlés
  16. Viki!

    Kedves vagy, jó a humorod!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...