2010. december 7., kedd

Mikulást váró torta



Hozzávalók: 4 tojás, 150 g cukor, 4 evőkanál inka kávépor, 100 g liszt, fél kiskanál szalakálé, egy szilva kompót, 1 tasak zselatin, 1 tasak hidegen kötő pudingpor és 250 ml tej.
Készítünk egy kávés piskóta lapot: a tojássárgákat a cukorral és a kávéporral habosra kavarjuk, hozzáadjuk rendre a lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket. A végén beletesszük a langyos tejben feloldott szalakálét is, sütjük. Amig sűl, elkészítjük a pudingkrémet.
Ha kihűlt a lap, hosszába kettévágjuk. Az egyik felét kirakjuk szilva szeletkékkel amire ráöntjük a megkészített zselatint: a tasak zselatint feloldjuk egy kis kompótlében, hozzátöltünk még levet kiegészítve negyed literig. Ha kell, tehetünk egy kis cukrot is, ha nem elég édes. A levet feltesszük 1 percre főni, amikor már kezd vastagodni rátöltjük a szilvára. Azonnal rátesszük a lap másik felét. A tetejét megkenjük a vaniliás pudingkrémmel. Azonnal fogyasztható.

14 megjegyzés:

  1. mmmm,,,,ce bine arata,,,,daca stiam veneam o data cu mosu la tine,,,,,sa-i mananc portia,,,nu de alta,,,pupici!!!si o seara frumoasa!

    VálaszTörlés
  2. szilvás-kávés, finom biztos!Guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, igazán finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Gondolom erre rámozdul minden mikulás?!

    VálaszTörlés
  5. Mirela!
    Nici nume nu are, asa in graba am facut , dar a iesit senzational...

    VálaszTörlés
  6. Ottis!

    Rögtönöznöm kellett gyorsan és finomat, hát EZ lett a végeredmény.

    VálaszTörlés
  7. Bianka!

    Nagyon tetszett a Mikulásnak, rögtön kért még egy szeletet...

    VálaszTörlés
  8. Dia!

    Bizony, de nem csak a Mikulás kapott, hanem jutott nekünk is bőven...

    VálaszTörlés
  9. Már előre jelentkezem, hogy jövőre én szeretnék nálatok mikulás lenni :-) Nagyon guszta és milyen egyszerü, s milyen fincsi is lehetett ? :-))

    VálaszTörlés
  10. Viki!

    Igazán egyszerű az elkészítése, megéri mert nagyon finom...

    VálaszTörlés
  11. ioi, istenem, ce bine arata prajitura asta, Juci, acus'vin la tine...si io vreau reteta tradusa in romaneste...cine se incumeta sa ma ajute, va rog? Multumesc!

    VálaszTörlés
  12. Liana10!

    E foarte usor de facut. Trebuie un blat de piscot din 4 oua cu cacao. Eu am pus praf de cafea.Tai in doua.Din compot prunele tai feliute pui pe blat,peste prune torni jelatina facuta din siropul de compot+pachetul de zselatina.Acoperi cu a doua parte a blatului peste care vine o crema de puding de vanilie care se face cu lapte rece. Nu stiu daca ai inteles?

    VálaszTörlés
  13. Da, am inteles, köszönöm! ;-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...