2011. február 21., hétfő
Kolozsvári rakott káposzta
Tegnap nagyon finomat ebédeltünk: kolozsvári rakott káposztát. Elkészítését édesanyámtól tanultam, aki gyakran főzte nekünk.
Hozzávalók: egy nagy fej savanyú káposzta, 750 g őrölt hús, 200 g rizs, 1 l tejföl, 1 hagyma, kevés olaj, só, bors, pirospaprika.
A káposztát több vízben kiáztatjuk, megvágjuk, kb. 2 órán át pároljuk. A húst egy hagymával megpároljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. A rizset egy kis vegetával megfőzzük. Egy magas peremű lábast kizsírozunk, amiben majd rétegezzük az előre elkészített hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, hús, tejföl, káposzta, rizs, hús, tejföl. 20 percre a sütőbe tesszük. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Fenséges!!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát meghiszem, hogy fenséges!
VálaszTörlésNemrég én is ezt készítettem!:-)
VálaszTörlésEgyszerűen imádom az összes káposztás ételt, levest, rakva, töltve, mindegy. Nagyon finomak:-))))
VálaszTörlésJuci ez nagyon finom lehetett,imádom a káposztás ételeket!:-)
VálaszTörlésIstenítem ezt az ételt :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Ízlésesen tálalva!:)
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm mindenkinek, kedvesek vagytok!
VálaszTörléssuper faina ideea,,,,,si arata de-mi vine sa trec prin ecran,mai ales ca azi-noapte am venit acasa si nu am prea multa mancare,,,,,pupppp!!!!!
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésMultumesc, esti dulce!