2011. február 24., csütörtök

Kukoricapelyhes rántott csirkemell



Rántott csirkemellet rendelt ebédre a lányom. Nagy dilemmában voltam, hogyan is készítsem, azaz milyen panírban. Diósan, prézlisen már készítettem, szezámmmagom pillanatnyilag nem volt itthon, hát akkor maradt a kukoricapehely, a nagy kedvenc. Corn flakes, ahogy az enyémek mondják, abból van elég, mert egy nagy tasakkal vettem, nem is olyan rég.
Hozzávalók: kikloffolt csirkemell filék, liszt, tojás, kukoricapehely, só, bors, olaj.
A pelyhet felhasználás előtt apró darabokra törjük. A húst gyengéden kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd felvert tojásba és a végén kukoricapehelybe forgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Vigyázat! Csak a sütés előtt mártsuk panírba, mert ha túl sokat hagyjuk állni a pehely átázik és elveszti a ropogóságát. Kirántva is érvényes ez: csak annyit süssünk ki, amennyit azonnal elfogyasztunk, pár óra elteltével veszít élvezeti értékéből.
Krumplipürével és paradicsom szósszal tálaltam.

25 megjegyzés:

  1. Én is szívesen nálad ebédeltem volna ma, ötletes a kukoricapelyhes rántott csirkemell, még sosem ettem ilyet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez az ötlet, én ezt pár napja valamilyen délelőtti műsorban láttam, ott hallal készítették. Meggyőztél, ki fogom valamikor próbálni

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és biztosan nagyon finom!!! Én is bejelentkezhetek egy szeletkére??? Még én sem sütöttem így húst, de már többször láttam a tv-be. Be kell szereznem hozzá a pelyhet, mert nagyon csalogató recept.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik, biztosan finom is..én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta szeletke, ide csúszhatna ebédre! :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt már olyan régóta ki szeretném próbálni!Viszem a receptet!

    VálaszTörlés
  7. Juci,ugye már lekéstem?:-)Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  8. Guszta nagyon, ennék most belőle mert ma nem főztem semmit :)

    VálaszTörlés
  9. Juci! Ez tökéletes! Nálatok nem lehet kapni egészen apró szemű kukoricapelyhet ? majd keresd a boltokban, én is véletlenül akadtam rá, s ha van, akkor nem kell megtörni. Húúú de elfogadnám ebédre.

    VálaszTörlés
  10. Kati!
    Ha erre jársz ,szivesen látlak akár ebédre is.
    Ezt most nagyon komolyan mondom!!!:)

    VálaszTörlés
  11. Mónika!
    Hallal is készítettem nagyon, de nagyon finom!

    VálaszTörlés
  12. Gizi!
    Gyakran készítem a rántott húst, mert a gyerekeim nagyon szeretik.

    VálaszTörlés
  13. Jutka!
    Bátran kipróbálhatod, mert megéri!

    VálaszTörlés
  14. Egycsipet!
    Küldök, csak mond nem laksz egy kicsit messze?

    VálaszTörlés
  15. Ditta!
    Hát , sajnos igen. Mind elfogyott!!!

    VálaszTörlés
  16. Ottis!
    Most már itt a hétvége és több időd lesz.

    VálaszTörlés
  17. Viki!
    Nem olyan nagy dolog azt összetörni, a kloffoló kalapácsommal pillanatok alatt összezúzok egy sütésre valót.

    VálaszTörlés
  18. Szia!

    Én a kiklopfolt szeleteket először joghurtba mártom bele és utána az összetört pehelybe. Megspriccelem picit olajjal és a sütőben sütöm meg, vagyis nem olajban. Azért ezt a változatot is kipróbálom majd.

    Ágnes

    VálaszTörlés
  19. Ce bine arata,,yamiii si asa mi-e foame rau,,asa ac ti-am furat platoul,,,,,mmm,,,pupp!!

    VálaszTörlés
  20. Ági!
    Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni!
    Köszi!

    VálaszTörlés
  21. Mirela!
    Bine ai venit! Era si timpul!

    VálaszTörlés
  22. Nézz be hozzám, megajándékozlak a Tetszik a recepted díjjal, szeretettel J.

    VálaszTörlés
  23. Köszönöm az ötlete, ma nálunk is ez lesz :)
    szép napot

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...