2011. február 24., csütörtök
Kukoricapelyhes rántott csirkemell
Rántott csirkemellet rendelt ebédre a lányom. Nagy dilemmában voltam, hogyan is készítsem, azaz milyen panírban. Diósan, prézlisen már készítettem, szezámmmagom pillanatnyilag nem volt itthon, hát akkor maradt a kukoricapehely, a nagy kedvenc. Corn flakes, ahogy az enyémek mondják, abból van elég, mert egy nagy tasakkal vettem, nem is olyan rég.
Hozzávalók: kikloffolt csirkemell filék, liszt, tojás, kukoricapehely, só, bors, olaj.
A pelyhet felhasználás előtt apró darabokra törjük. A húst gyengéden kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd felvert tojásba és a végén kukoricapehelybe forgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Vigyázat! Csak a sütés előtt mártsuk panírba, mert ha túl sokat hagyjuk állni a pehely átázik és elveszti a ropogóságát. Kirántva is érvényes ez: csak annyit süssünk ki, amennyit azonnal elfogyasztunk, pár óra elteltével veszít élvezeti értékéből.
Krumplipürével és paradicsom szósszal tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is szívesen nálad ebédeltem volna ma, ötletes a kukoricapelyhes rántott csirkemell, még sosem ettem ilyet.
VálaszTörlésNagyon tetszik ez az ötlet, én ezt pár napja valamilyen délelőtti műsorban láttam, ott hallal készítették. Meggyőztél, ki fogom valamikor próbálni
VálaszTörlésNagyon guszta, és biztosan nagyon finom!!! Én is bejelentkezhetek egy szeletkére??? Még én sem sütöttem így húst, de már többször láttam a tv-be. Be kell szereznem hozzá a pelyhet, mert nagyon csalogató recept.:)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, biztosan finom is..én is ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésNagyon guszta szeletke, ide csúszhatna ebédre! :)
VálaszTörlésEzt már olyan régóta ki szeretném próbálni!Viszem a receptet!
VálaszTörlésJuci,ugye már lekéstem?:-)Nagyon guszta!
VálaszTörlésGuszta nagyon, ennék most belőle mert ma nem főztem semmit :)
VálaszTörlésJuci! Ez tökéletes! Nálatok nem lehet kapni egészen apró szemű kukoricapelyhet ? majd keresd a boltokban, én is véletlenül akadtam rá, s ha van, akkor nem kell megtörni. Húúú de elfogadnám ebédre.
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésHa erre jársz ,szivesen látlak akár ebédre is.
Ezt most nagyon komolyan mondom!!!:)
Mónika!
VálaszTörlésHallal is készítettem nagyon, de nagyon finom!
Gizi!
VálaszTörlésGyakran készítem a rántott húst, mert a gyerekeim nagyon szeretik.
Jutka!
VálaszTörlésBátran kipróbálhatod, mert megéri!
Egycsipet!
VálaszTörlésKüldök, csak mond nem laksz egy kicsit messze?
Ami!
VálaszTörlésNem fogsz csalódni!
Ditta!
VálaszTörlésHát , sajnos igen. Mind elfogyott!!!
Bianka!
VálaszTörlésMi is!
Ottis!
VálaszTörlésMost már itt a hétvége és több időd lesz.
Viki!
VálaszTörlésNem olyan nagy dolog azt összetörni, a kloffoló kalapácsommal pillanatok alatt összezúzok egy sütésre valót.
Szia!
VálaszTörlésÉn a kiklopfolt szeleteket először joghurtba mártom bele és utána az összetört pehelybe. Megspriccelem picit olajjal és a sütőben sütöm meg, vagyis nem olajban. Azért ezt a változatot is kipróbálom majd.
Ágnes
Ce bine arata,,yamiii si asa mi-e foame rau,,asa ac ti-am furat platoul,,,,,mmm,,,pupp!!
VálaszTörlésÁgi!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, ki fogom próbálni!
Köszi!
Mirela!
VálaszTörlésBine ai venit! Era si timpul!
Nézz be hozzám, megajándékozlak a Tetszik a recepted díjjal, szeretettel J.
VálaszTörlésKöszönöm az ötlete, ma nálunk is ez lesz :)
VálaszTörlésszép napot