2011. február 2., szerda
Korhelyleves
Ezt a finom káposztalé levest Édesanyám szokta készíteni disznóvágáskor. Az Ő receptje csak abban különbözik, hogy még a disznóvelőt is belefőzi a levesbe, amit én nem szoktam.
Na de lássuk a hozzávalókat: friss disznóhús, murok, peszternák, hagyma, burgonya, liszt, tojás, tejföl, olaj, káposztalé, vegeta.
A murkot meg a peszternákot megtakarítjuk, apróra daraboljuk, majd egy kis olajon egy pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel, beledobunk egy vegetakockát meg egy hagymát egészben.
Ha már fő a levesünk, hozzáadjuk a kockákra vágott friss disznóhúst. Mikor majdnem kész a hús, a burgonyát is hozzáfőzzük. Feleresszük lisztes eresztékkel, káposztalével savanyítjuk, majd a tűzről levéve tojássárgás-tejföllel behabarjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó leves, és nagyon szeretem!
VálaszTörlésÉn még nem igazán ettem, de szívesen ennék most belőle
VálaszTörlésNagyon finom ,imádjuk,valamelyik nap láttam a Vikinél is valami hasonlót,ott is megkívántam meg itt is,nagyon guszta:-)
VálaszTörlésFoarte buna supica,,,mmmmm,,,puppp!!
VálaszTörlésFincsi, án is posztoltam egy hasonló levest!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, én még nem főztem ilyet, de viszem a receptet.Köszönet érte.:)
VálaszTörlésAnyukám szokott savanyúlevest főzni a disznóbelsőségekből, nagyon finom volt, de sajnos nem jegyeztem meg a receptet.
Én még igy nem ismertem ezt a fajta levest, de nem rossz az ötlet, s főleg megismerni, hogy ti hogyan készititek. Guszta.
VálaszTörlésÉn sohasem ettem még ilyen levest, biztos finom lehet. A murok az gondolom sárgarépa, de mégis mennyi káposztalevet teszel bele?
VálaszTörlésA biztató sorokat pedig nagyon köszönöm!
Kedves Juci! Online vacsoracsatát indítok, lenne kedved benevezni? Kérlek nézz be hozzám....
VálaszTörlésOttis!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy.
Bianka!
VálaszTörlésElhiszem.
Ditta!
VálaszTörlésMég januárban készült, de most került sor rá, hogy kitegyem...
Mirela!
VálaszTörlésMultumesc, esti draguta!!!!
Kati!
VálaszTörlésLáttam,nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!!
Gizi!
VálaszTörlésEgyszerű az elkészítése, és még finom is...
Viki!
VálaszTörlésNem kellett sokat gondolkoznom, hogy anyukám miért nem tesz bele savanyú káposztát is a levesbe. Hát azért mert ,azzal többet kell főzni,és bizony disznóvágáskor mindig igyekezni kellett a levessel...Így csak a lével savanyította, a disznóvelőt is belefőzte, hát mit mondgyak, isteni volt...Yamy!!!
Éva!
VálaszTörlésHát , ízlés szerint,amilyen savanykásan szeretitek. Vigyázat, a sózásra is, mert a káposztalé már sós...
Szerintem nyugodtan elkészítheted,sovány disznóhúsból, én is azt használtam semmi bőr, zsír nélkül.
Autumn!
VálaszTörlésKöszi a meghívást! Átnézek, de még nem igérek semmit.
Nézz be hozzám, meglepetés vár rád!
VálaszTörlésNem tartozik a témához, de a képeken a lányod vagy a fiad látható? A lány nagyon ismerős nekem, nem Kolozsváron végzett magyar szakon?
Kati!
VálaszTörlésNagyon kedves vagy, sietek hozzád!
A fiam harmad éves a gáz mérnökin Szebenben, a lányom az idén érettségizik Dicsőszentmártonban.
Többet megtudhatsz rólunk, ha elolvasod a 2010 -es májusi és a júniusi bejegyzések.