2011. február 19., szombat

Zsemlemorzsás betyár gombóc



A tegnapi ebédet szeretném bemutatni nektek, ami zsemlemorzsás húsgombóc volt, tejfölös gombával és spagettivel. Ezt a receptet Benke Laci bácsitól tanultam, gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon ízletes.
Hozzávalók: a gombócokhoz: 300 g darált disznóhús, 1 tojás, 2-3 evk. zsemlemorzsa, só, bors, esetleg egy kis ételízesítő. Továbbá egy doboz gomba, egy kis doboz tejföl, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, pirospaprika, 300 g spagetti tészta.
Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombockákat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk. Pár perc múlva tálalható is, meleg spagettivel.

16 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet.....szinte érzem az illatát.....

    VálaszTörlés
  2. Rakott zöldbabnak vettem ki a husit a fagyasztóból, de annyira megtetszett a recepted hogy inkább ennél maradok. :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez valani fantasztikus. Nagyon jól néz ki, és az a szaft rajta !? - na meg a gomba, meg úgy a többi. Gratula. Most elfogadnám ebédre, pedig nálunk is a kedvenc lesz.

    VálaszTörlés
  4. Tare delicios,,,si eu fac asa ceva,desi nu am facut de multa vreme,,,,mmmmm,,oricum delicios!!pupppppp!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
  6. Ez igen, ennék belőle szívesen!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon fincsinek tűnik! És tényleg egyszerű! Elküldtem magamnak!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta!!! Én is viszem a receptet, köszönet érte.:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Lányok, kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  10. szia!azt szeretném kérdezni,hogy ezt meglehet csinálni nem gombával,hanem esetleg zöldbabbal és egy kis kaporral???köszönöm

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a receptet elkészült és nagyon finom lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok hogy tetszett a recept ! Visszavarlaaaak!

      Törlés
  12. Többször is megcsináltam már. Nagyon finom és laktató,nem lehet vele betelni!

    VálaszTörlés
  13. Koszonom Andrea draga, orulok, hogy tetszik a recept! Visszavarlaaaak!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...