2011. április 28., csütörtök

Húsvéti tojások



Tartozom nektek egy fotóval. A tegnapi salátát ezekből a szép tojáskákból készítettem. Hagymahéjjal festettük: zöld növénykéket tettünk mindegyik tojásra, harisnyába csavartuk, majd szépen a hagymahéjjal teli vízbe feltettük jó tíz percig főni.
Miután kivettük a léből a tojásokat ,eltávolítottuk a harisnyát róluk és a növénykéket, majd egy darabka szalonnával mindegyiket kifényesítettük. Ebben az évben 15 tojást festettünk ezzel a módszerrel. A többit pedig pirosra színeztük.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek ! Ügyesek vagytok.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosan szépek lettek, ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  3. Idén én is természetes festékkel - céklaporral - próbálkoztam, de 1-2 evőkanállal kevés volt a főzővízbe, mert semmi nem látszott rajtuk. Át kellett festenem őket mesterséges színezékkel :-)
    Viszont nagyon szépek lettek a Ti hagymahéjas tojásaitok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép és természetes :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes, a végeredmény látványra gyönyörű, a salátában pedig biztosan nagyon finom volt! Nagyon ügyes vagy :)!!

    VálaszTörlés
  6. JULIA ESTOY INTRIGADA DE QUÉ ES LA ENSALADA Y SI LOS HUEVOS SON DE CHOCOLATE,O ES UNA RECETA VEGETARIANA,ME GUSTARÍA QUE PUSIERAS EL BOTÓN DE TRADUCTOR,,SERÍAS MUY AMABLE EN PONERLO POR FAVOR,ACÁ NO ME FUNCIONA EL TRADUCTOR,CARIÑOS Y ABRAZOS.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűek, és szép fényes..
    Minden évben megfogadom, készitek én is , de elmarad.

    VálaszTörlés
  8. Az ilyen piros tojás a kedvencem!Anyukám is mindig ilyent készít!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Lányok kedvesek vagytok!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...