2011. augusztus 8., hétfő
Nektarinos torta
Nehogy azt higgyétek, hogy rákattantam a tortákra, de kaptam valami nagyon finom nektarint a piacon, és csak ebben a formában képzeltem el elkészítését.
Imádom a nektarint. Sima barack, kopasz barack, ahogy akarjátok, egy csodálatos gyümölcs, egy igazi vitaminbomba.
Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 250 g cukor, 300 g liszt, 9 evk. víz, fél tasak sütőpor. A fenti hozzávalókból piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, ketté vágjuk, majd megtöltjük.
Szükségünk van a krémhez: 4 dl tejre, 200 g cukorra, 1 tasak epres vagy vaníliás pudingporra, 200 g vajra és 5 drb nektarinra.
Megfőzzük a pudingot a cukor hozzáadásával, kihűtjük. Végül hozzáadjuk a vajat is.
A nektarinokat cikkekre vágjuk, meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk és beletesszük a krémbe. A torta tetejére 5 drb nektarint héjastól vékonyra szeletelünk, a torta tetejét kirakjuk, majd színes tortazselével leöntjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta lett! Imádom én is a kopasz barackot. Nagyon finom lehet a krém meg a gyümölcs, különösen hogy a tetejéről sem sajnáltad a gyümölcsöt így még finomabb lett!
VálaszTörlésJuci,nagyon guszta,és fincsi tortát készítettél,kérhetek egy szeletkét:-)
VálaszTörlésNagyon guszta torta! :)szívesen ennék most belőle.
VálaszTörlésÉn az egész tortát imádom. :))))
VálaszTörlésNagyon finom lehet:) A nektarin nekem is az egyik kedvencem. Nem tudom tudjátok-e, de kiváló vértisztító, gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő. Szóval nagyon egészséges is a tortád, nem csak finom:)
VálaszTörlésJuci! Ez biztos isteni lett!!
VálaszTörlésFinom volt biztosan!
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésИзглежда превъзходно!Поздрави!
VálaszTörlésBoldog vagyok hogy mindenkinek tetszett a recept!
VálaszTörlésКАТЕРИНАt pedig külön üdvözlöm blogomon!!!