2011. augusztus 1., hétfő
Rebarbarás torta
Maradott még pár szál rebarbara a kertben és gondoltam, felhasználhatom egy finom torta készítésére. Így megoldódott a vasárnapi desszert kérdése.
Hozzávalók: 5 szál rebarbara, 10 kanál liszt, 5 tojás, fél tasak sütőpor, 10+6 kanál cukor, egy darabka vaj.
6 kanál cukrot karamellizálunk a tortaformában, majd hozzáadjuk a darabka vajat. Kirakjuk feldarabolt rebarbarával az alját, majd rátöltjük az 5 tojásból készült piskótát. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ha kész egy tálra borítjuk ki, vaníliás fagyival tálaljuk. Ez sajnos nálam kimaradt, de így is nagyon finom volt.
Ezennel köszöntöm a 160. követőmet, Rozát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez a torta tényleg nagyon finom lehetett. :)
VálaszTörlésMég mindig nem ettem rebarbarát, de nagyon finom lehet
VálaszTörlésViszem is a receptet :)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, igaz még ren ettem rebarbarát, de biztos nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésIlyen karamelles módszerrel almás tortát szoktam sütni.Rebarbarát én sem ettem.
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésAki kertes házban lakik, az föltétlenül szerezze be, mert megéri. Igénytelen növény és nagyon hálás. Sok finomságot lehet készíteni belőle.
Que rico pastel Juci ,se ve una verdadera delicia,me ha encantado,yo los reemplazaré por Nalcas Chilenas es muy parecido,abrazos grandes.
VálaszTörlés