Bundázott zöld paradicsomot ilyenkor, ősszel szoktam készíteni. A gyermekek nem nagyon szeretik de mi az öregek szívesen megesszük. Különösen, ha sütés után a széleit egy kis reszelt sajtba forgatom.
Hozzávalók: zöld paradicsom, liszt, tojás, zsemlemorzsa, sajt, só, bors, olaj a sütéshez.
A zöld paradicsomot éles késsel karikára vágjuk, úgy félcentis szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe ,felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Még melegen reszelt sajtba forgatjuk.
Guszta !Még nem ettem ilyet, de biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésÉn sem ettem de láttam más blogokon is.Szerintem finom lehet.:)
VálaszTörlésÉrdekes nagyon!
VálaszTörlésMég nem ettem ilyet, nagyon izgalmas
VálaszTörlésIzgalmas és meghökkentő nekem ez a recept, de szívesen megkóstolnám:) Még nem hallottam erről az ételről. Attól tartok a gyerekek itt sem ennék meg.
VálaszTörlésJuci,ez nagyon érdekes,finom lehet!
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik!!!
VálaszTörléshmm, ilyenrol meg nem is hallottam. nagyon erdekes, de szivesen megkostolnam:)
VálaszTörlésÉn sem hallottam még eddig, de már ki sem tudom próbálni, mert az összes paradicsomunk beért.
VálaszTörlésÉrdekes étel, még soha nem hallottam róla.
VálaszTörlésMég nem is hallottam, hogy a zöld paradicsomot kilehet rántani. Még van a kertbe, és már biztosan nem érik be, így lesz miből kipróbálnom. Köszi az ötletet.:)
VálaszTörlésNagyon ötletes!
VálaszTörlésEz még nekem is ujdonság:) Szeretem a zöldparadicsomot, de savanyúságnak.
VálaszTörlésÉn is meghökkentem:))
Még én sem ettem, sőt nem is hallottam róla, de alkalomadtán ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÉrdekes ötlet, sosem hallottam még róla! Én csak savanyúságnak szoktam elkészíteni a zöld paradicsomot, de alkalmasint megkóstoljuk így is. :)
VálaszTörlésZöldparadicsomból lekvárt már főztem, de rántva még nemettem. Érdekes.
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám, én eddig csak érett, piros paradicsomot sütöttem, azt is csak Panco-morzsában. Jó ötlet!
VálaszTörlésLányok!!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy valami újat mutathattam be.
Kipróbálhatjátok nem fogtok csalódni.
A fiúk is kipróbálhatják? Ez a kaja elképesztő. De van egy kérdés: milyen savanyúsággal eszitek?
VálaszTörlésSeafalcon!
VálaszTörlésCsak úgy pirítossal, teával, rendkivül finom.
Film is van róla, innen kaptam kedvet:
VálaszTörléshttp://www.imdb.com/title/tt0101921/