2011. október 5., szerda

Rántott zöld paradicsom



Bundázott zöld paradicsomot ilyenkor, ősszel szoktam készíteni. A gyermekek nem nagyon szeretik de mi az öregek szívesen megesszük. Különösen, ha sütés után a széleit egy kis reszelt sajtba forgatom.
Hozzávalók: zöld paradicsom, liszt, tojás, zsemlemorzsa, sajt, só, bors, olaj a sütéshez.
A zöld paradicsomot éles késsel karikára vágjuk, úgy félcentis szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe ,felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Még melegen reszelt sajtba forgatjuk.

21 megjegyzés:

  1. Guszta !Még nem ettem ilyet, de biztosan nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Én sem ettem de láttam más blogokon is.Szerintem finom lehet.:)

    VálaszTörlés
  3. Még nem ettem ilyet, nagyon izgalmas

    VálaszTörlés
  4. Izgalmas és meghökkentő nekem ez a recept, de szívesen megkóstolnám:) Még nem hallottam erről az ételről. Attól tartok a gyerekek itt sem ennék meg.

    VálaszTörlés
  5. Juci,ez nagyon érdekes,finom lehet!

    VálaszTörlés
  6. hmm, ilyenrol meg nem is hallottam. nagyon erdekes, de szivesen megkostolnam:)

    VálaszTörlés
  7. Én sem hallottam még eddig, de már ki sem tudom próbálni, mert az összes paradicsomunk beért.

    VálaszTörlés
  8. Érdekes étel, még soha nem hallottam róla.

    VálaszTörlés
  9. Még nem is hallottam, hogy a zöld paradicsomot kilehet rántani. Még van a kertbe, és már biztosan nem érik be, így lesz miből kipróbálnom. Köszi az ötletet.:)

    VálaszTörlés
  10. Ez még nekem is ujdonság:) Szeretem a zöldparadicsomot, de savanyúságnak.
    Én is meghökkentem:))

    VálaszTörlés
  11. Még én sem ettem, sőt nem is hallottam róla, de alkalomadtán ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  12. Érdekes ötlet, sosem hallottam még róla! Én csak savanyúságnak szoktam elkészíteni a zöld paradicsomot, de alkalmasint megkóstoljuk így is. :)

    VálaszTörlés
  13. Zöldparadicsomból lekvárt már főztem, de rántva még nemettem. Érdekes.

    VálaszTörlés
  14. Szívesen megkóstolnám, én eddig csak érett, piros paradicsomot sütöttem, azt is csak Panco-morzsában. Jó ötlet!

    VálaszTörlés
  15. Lányok!!
    Örvendek, hogy valami újat mutathattam be.
    Kipróbálhatjátok nem fogtok csalódni.

    VálaszTörlés
  16. A fiúk is kipróbálhatják? Ez a kaja elképesztő. De van egy kérdés: milyen savanyúsággal eszitek?

    VálaszTörlés
  17. Seafalcon!

    Csak úgy pirítossal, teával, rendkivül finom.

    VálaszTörlés
  18. Film is van róla, innen kaptam kedvet:
    http://www.imdb.com/title/tt0101921/

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...