2011. október 30., vasárnap
Sültpaprikás borjú pörkölt
Ez volt a mai ebédünk. Egyszerű, de nagyon ízletes. Ne kérdezzétek, hogy honnan a recept, mert már nagyon rég készítem. Ha jól emlékszem a Nagyitól tanultam.
Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 4 közepes hagyma, 2 evk. örölt friss paprika (amit télire tettem), 4 cikk fokhagyma, bors, pirospaprika, olaj és ami a legfontosabb 10 dr piros kaliforniai paprika.
A húst megmossuk, esetleg leforrázzuk, nagyobb kockákra vágjuk és a többi hozzávalóval pörköltet készítünk. Amig készül a pörköltünk, addig a paprikákat megsütjük, megtisztítjuk, belsejüket eltávolítjuk majd nagyobb darabokra vágjuk.
Csak akkor adjuk a pörkölthöz, ha már megpuhult a hús. Öt percig hagyjuk így együtt főni, hogy az ízek összeérjenek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nyami, még a nyál is összefutott a számban:) Isteni finom lehet, már maga a borjú pörkölt nagyon finom, sült paprikával pedig mennyei.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet, sajnos még borjúhúst nem kóstoltam, de biztosan nagyon finom! Már nagyon sok dícséretet hallottam a borjúhúsról!
VálaszTörlésNagyon Guszta!
Nagyon guszta, szép tálalás! :)
VálaszTörlésNagyon guszta, és csak elgondolni tudom milyen finom lehet. Még nem is hallottam ilyet,hogy sült paprikával készül a pörkölt.:)
VálaszTörlésÍgy ahogy van jöhet
VálaszTörlésNem szeretem a borjúhúst, de így a látvány nagyon guszta:))))
VálaszTörlésEz finom lehetett, imádom a sült paprikát.
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm , hogy benéztetek és megjegyzést tettetek, nagyon kedvesek vagytok!
Guszta ez a borjúpörkölt. A sült paprika jó ötlet. Nem csak fínom, de dekoratív is.
VálaszTörlés