2011. október 30., vasárnap

Sültpaprikás borjú pörkölt



Ez volt a mai ebédünk. Egyszerű, de nagyon ízletes. Ne kérdezzétek, hogy honnan a recept, mert már nagyon rég készítem. Ha jól emlékszem a Nagyitól tanultam.
Hozzávalók: 1 kg borjúhús, 4 közepes hagyma, 2 evk. örölt friss paprika (amit télire tettem), 4 cikk fokhagyma, bors, pirospaprika, olaj és ami a legfontosabb 10 dr piros kaliforniai paprika.
A húst megmossuk, esetleg leforrázzuk, nagyobb kockákra vágjuk és a többi hozzávalóval pörköltet készítünk. Amig készül a pörköltünk, addig a paprikákat megsütjük, megtisztítjuk, belsejüket eltávolítjuk majd nagyobb darabokra vágjuk.
Csak akkor adjuk a pörkölthöz, ha már megpuhult a hús. Öt percig hagyjuk így együtt főni, hogy az ízek összeérjenek.

9 megjegyzés:

  1. Nyami, még a nyál is összefutott a számban:) Isteni finom lehet, már maga a borjú pörkölt nagyon finom, sült paprikával pedig mennyei.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehet, sajnos még borjúhúst nem kóstoltam, de biztosan nagyon finom! Már nagyon sok dícséretet hallottam a borjúhúsról!
    Nagyon Guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, szép tálalás! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, és csak elgondolni tudom milyen finom lehet. Még nem is hallottam ilyet,hogy sült paprikával készül a pörkölt.:)

    VálaszTörlés
  5. Nem szeretem a borjúhúst, de így a látvány nagyon guszta:))))

    VálaszTörlés
  6. Ez finom lehetett, imádom a sült paprikát.

    VálaszTörlés
  7. Lányok!
    Mindenkinek köszönöm , hogy benéztetek és megjegyzést tettetek, nagyon kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  8. Guszta ez a borjúpörkölt. A sült paprika jó ötlet. Nem csak fínom, de dekoratív is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...