Biztosra veszem, hogy nálatok is meg szokott maradni fasírt másnapról. Hidegen is finom, de nem mindenki szereti így. Ilyenkor mindig valamilyen szószban, mártásban szoktam felmelegíteni. Most tárkonyos mártást készítettem. Spagettivel tálaltam és nagyon eltaláltam...
Tárkonyos mártás
Hozzávalók: 1 hagyma, 2 evk. olaj, 2 evk. liszt, 4oo ml tej, friss tárkonylevél, fűszerpaprika, bors, só.
Az apróra vágott hagymát forró olajon enyhén megpirítjuk, megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, sóval, borssal, majd felöntjük hideg tejjel. Még mielőtt besűrűsődne apróra vágott tárkonylevelet adunk hozzá, majd készre pároljuk. Tálalás előtt a hideg fasírt golyókat a forró mártásba tesszük, hogy átmelegedjenek. Spagettivel vagy más tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése