Hozzávalók(egy 5 litres üvegkannához): 2 kg tök, 4 hagyma, 1 cékla, 1/2 csípőspaprika, 1csokor csombor, 1 csokor kapor, 2 szelet kenyér, 3 l víz, 3 evk só.
A főzőtököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, megmossuk és két ujjnyi hasábokra feldaraboljuk.
A céklát megtakarítjuk, felszeleteljük. A hagymákat megpucoljuk , félbevágjuk. A csípőspaprikát kárikára vágjuk.
Egy tiszta üvegkanna aljára egy szelet kenyeret helyezünk, rá csombortot meg kaprot teszünk, aztán szép sorban tököt, céklát , hagymát és csípőst. Végezzük ezt mindaddig míg üvegünk megtelik. A végén megint teszünk a csombortból meg kaporból. Felöntjük langyos sós vízzel, tetejére egy szelet pirítóskenyeret helyezünk. Az üveget kistányérral lefedjük, egy nagyobb tálba tesszük és napos helyre állítjuk, hogy megérjen. Másnap eltávolítjuk a kenyeret, naponta legalább kétszer átszűrjük. Ha elkészült a savanyúságunk, az üveget hűvősebb helyre tesszük(kamrába). Nagyon finooom!
Nagyon különleges már maga a tök kovászolása is, hát még céklával! :) Érdekes párosítás, elhiszem, hogy nagyon finom! :)
VálaszTörlésÚgy van!
TörlésGood one
VálaszTörlésThank you Beena!
VálaszTörlés