2014. július 25., péntek

Húsmentes lecsó cukkini virágos sajtpuffancsokkal

            
        Ne ijedjetek meg, nincs benne semmi cifraság, csak a sajtpuffancsokat akartam színezni egy picit, de úgy látszik kevés cukkinivirágot vágtam bele. Megjegyzem az ízén semmit sem változtatott, de a lecsót, azt nagyon feldobta.
      Húsmentes lecsó
Hozzávalók: 3 hagyma, 8 paprika, 5 paradicsom, olaj, fűszerpaprika, só, bors.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Rendre hozzáadjuk a feldrabolt paprikát aztán a héjától megszabadított paradicsomot. Tetszés szerint fűszerezzük és egy pici víz hozzáadásával készre pároljuk. 
      Cukkini virágos sajtpuffancsok
Hozzávalók: 250 g sajt, 4 tojás, 5 cukkinivirág, 2 evk. liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a reszelt sajtot. Kevés liszttel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. A végén hozzákavarjuk a megmosott, apróra vágott virágokat, kis golyókat formálunk, mindegyiket zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...