2014. július 18., péntek

Sárgarépás tejes tökfőzelék

               
                Az idén rengetegszer hagyta el ajkamat a nálunk jól ismert varázsszó: tökfőzelék. Péntek lévén, csakis ez lehetett az ebéd. Most tejjel készítettem, finom, vastag házi tehéntejjel. Feltétként csupán főtt, kemény tojás volt. Az uram szerint:... megettük.
          Hozzávalók: 1 kg főzőtök, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evk. liszt, 400 ml tej, 1 csokor kapor, kevés olaj, só, bors, pici cukor.
Először a tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, megreszeljük, lesózzuk és állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a megtakarított sárgarépát megreszeljük, majd mindkettőt kevés olajon megpírítjuk.
Hozzáadjuk a  kiszorított tököt, fűszerezzük borssal meg apróra vágott friss kaporral és tovább pároljuk. A végén lisztes tejes habarással besűrítjük. Jól kiforraljuk, ha nem elég édes, utánaízesítünk és azonnal tálaljuk. Tükörtojás, sültszalonna, kolbász illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...