2014. július 1., kedd

Piros ribizli leves vaníliás habgaluskával

       
       Megint egy finom nyári gyümölcslevessel jövök. Lehet, hogy már előző bejegyzéseimben már említettem, e leveseket hús nélkül készítem. Tudom, sokan füstölt ízzel párosítják, esetleg baromfihúsra főzik, az én családom csak így egyszerűen szereti : mentásan, vaníliásan, tejfölösen vagy tejszínnel és persze cukorral. Ha több időm marad főzni(mint most is),   habgluskát is főzők bele.
       Hozzávalók: 300 g piros ribizli, 2 evk. vaníliás pudingpor, 1 szál mentlalevél,1 evk. olaj, 1 tojássárga, tejszín(vagy tejföl).
Még: 2 tojásfehérje, 1 tasak vaníliapor.
A ribizlit leszemeljük, megmossuk és másfél liter vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az olajat, a mentát, sózzuk, cukrozzuk. A pudingport pár evőkanál  vízzel elkavarjuk , ezt is a leveshez adjuk. Mielőtt a kész levest  tojássárgás tejszínnel(vagy tejföllel) behabarnánk, először belefőzzük a habgaluskákat.
A tojásfehérjéket a vaníliaporral kemény habbá verjük és egy kisknállal galuskákat szaggatunk a gyümölcslevesbe. Forrón vagy behűtve tálaljuk, kinek kinek ízlése szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...