2010. május 13., csütörtök
Fonott kürtösök
Ma ünnep. Áldozócsütörtök. Valami finomat kellene sütni. Ezekre a csavart kürtösökre esett a választásom. Saját recept szerint készült. Akkor lássuk a hozzávalókat:
50 g élesztő
4 ev. cukor
1 és fél kisk. só
6 dl tej
120 ml olaj
1 egész tojás
4 tojássárga
1 vanília
800 g finom liszt
porcukor a forgatáshoz
Először kikavarom az élesztőt 2 kanál cukorral. Meghintem 2 kanál liszttel, majd felöntöm langyos tejjel. Hagyom, hogy dolgozzon. Amíg pihenek, addig átszitálom a lisztet, a maradék tejhez vegyítem a cukrot, a vaníliát és a 2 tojássárgát. Közben figyelem, ne szaladjon ki az élesztős massza. Ráöntöm a kimért lisztre. Bekapcsolom a kézi dagasztó gépem,és kb 20 percig hólyagosra dolgozom ki a tésztát, persze hozzáadva rendre az olajat, a sót és az egész tojást. Egy kissé keményebb tészta kell hogy legyen.
Letakarom és kelni hagyom.
1 órát hagyom csak, mert amíg kivágom, ujjnyi rudacskákra sodrom, majd összefonom időbe telik és addig még kelnek. Tovább már könnyű. Forró, bő olajban kisütöm és miután egy kicsit hülni hagyom vaníliás porcukorba forgatom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
HŰ lebabázom, annyira megkívántam. Nagyon jól néz ki
VálaszTörlésNagyon guszták! Szívesen ennék belőle :)
VálaszTörlésKöszi lányok! Örülök hogy tetszett!
VálaszTörlésMost azonnal megennék négyet is:) vagy többet...
VálaszTörlésTényleg jól sikerültek! Estig el is fogytak!
VálaszTörlésTényleg guszták!És mutatósak!
VálaszTörlésKöszönöm, Ottis! Kedves vagy!
VálaszTörlés