2010. május 13., csütörtök

Fonott kürtösök



Ma ünnep. Áldozócsütörtök. Valami finomat kellene sütni. Ezekre a csavart kürtösökre esett a választásom. Saját recept szerint készült. Akkor lássuk a hozzávalókat:
50 g élesztő
4 ev. cukor
1 és fél kisk. só
6 dl tej
120 ml olaj
1 egész tojás
4 tojássárga
1 vanília
800 g finom liszt
porcukor a forgatáshoz

Először kikavarom az élesztőt 2 kanál cukorral. Meghintem 2 kanál liszttel, majd felöntöm langyos tejjel. Hagyom, hogy dolgozzon. Amíg pihenek, addig átszitálom a lisztet, a maradék tejhez vegyítem a cukrot, a vaníliát és a 2 tojássárgát. Közben figyelem, ne szaladjon ki az élesztős massza. Ráöntöm a kimért lisztre. Bekapcsolom a kézi dagasztó gépem,és kb 20 percig hólyagosra dolgozom ki a tésztát, persze hozzáadva rendre az olajat, a sót és az egész tojást. Egy kissé keményebb tészta kell hogy legyen.

Letakarom és kelni hagyom.
1 órát hagyom csak, mert amíg kivágom, ujjnyi rudacskákra sodrom, majd összefonom időbe telik és addig még kelnek. Tovább már könnyű. Forró, bő olajban kisütöm és miután egy kicsit hülni hagyom vaníliás porcukorba forgatom.

7 megjegyzés:

  1. HŰ lebabázom, annyira megkívántam. Nagyon jól néz ki

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták! Szívesen ennék belőle :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok! Örülök hogy tetszett!

    VálaszTörlés
  4. Most azonnal megennék négyet is:) vagy többet...

    VálaszTörlés
  5. Tényleg jól sikerültek! Estig el is fogytak!

    VálaszTörlés
  6. Tényleg guszták!És mutatósak!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, Ottis! Kedves vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...