Ilyenkor tavasszal szoktam készíteni, amikor megjelenik az orda a piacon. Vékony palacsintákat készítünk a szokásos recept szerint, amiket aztán megtöltünk a következő krémmel: 500 g ordát összekeverünk 2 tojássárgával, 8 kanál porcukorral, 2 vaniliaporral, a 2 felvert tojásfehérjével, és egy kanál apróra vágott friss kaporral.
Ez az adag 10 palacsinta megtöltésére elég.
Mi az az orda??még sosem hallottam :(
VálaszTörlésA juhsajt készítése után maradt savóból állitják elő fözéssel. Édeskés tejtermék, hasonlít a tehénturóhoz, csak nem szemcsés.
VálaszTörlésHű-ha nagyon finom. gyermekkoromban nem igazán szerettem, de változik az ízlésem :)
VálaszTörlésNagyon szeretem és meg is kívántam!
VálaszTörlésLaktatos és finom.
VálaszTörlésBianka, Ottis érdemes kipróbálni!