2010. május 6., csütörtök

Ordás kapros vékony palacsinta



Ilyenkor tavasszal szoktam készíteni, amikor megjelenik az orda a piacon. Vékony palacsintákat készítünk a szokásos recept szerint, amiket aztán megtöltünk a következő krémmel: 500 g ordát összekeverünk 2 tojássárgával, 8 kanál porcukorral, 2 vaniliaporral, a 2 felvert tojásfehérjével, és egy kanál apróra vágott friss kaporral.
Ez az adag 10 palacsinta megtöltésére elég.

5 megjegyzés:

  1. Mi az az orda??még sosem hallottam :(

    VálaszTörlés
  2. A juhsajt készítése után maradt savóból állitják elő fözéssel. Édeskés tejtermék, hasonlít a tehénturóhoz, csak nem szemcsés.

    VálaszTörlés
  3. Hű-ha nagyon finom. gyermekkoromban nem igazán szerettem, de változik az ízlésem :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem és meg is kívántam!

    VálaszTörlés
  5. Laktatos és finom.
    Bianka, Ottis érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...