2010. május 17., hétfő

Hagymás szelet



A tegnapi ebédtől megmaradt hagymás szeletkék mellé készítettem ma egy finom murkos rizset. De lássuk, hogy készítem én a hagymás szeletet. Ha disznóhúst veszek mindig a sovány, zsír nélkülit választom, ami szépen szeletelhető. Szükségem van, tehát 1 kg húsra, 4 közepes hagymára, 3 cikk fokhagymára, 1 dl olajra, házi vegetára, borsra, piros paprikára. Az én házi vegetám nyers, piros, ledarált paprikából áll, amit csak sóval teszek el, semmi más tartósítószer nélkül. Na, de lássunk hozzá! A húst megmossuk, szeletekre vágjuk és forró olajban elősütjük. Kivesszük egy tálra. A maradék olajban az apróra vágott hagymát egy picit megfonnyasztjuk, beleteszünk 2 kiskanál örölt paprikát és erre visszahelyezzük a húsikat és a 3 cikk fokhagymát. Megborsózzuk, piros paprikázzuk és felöntjük egy kis vízzel, készre pároljuk.
Rizset gyakran készítek köretnek. Ez esetben elfelejtettem belefőzni a murkot, így a virágocskákat külön olajon megpirítottam, egy kis víz hozzáadásával készre pároltam.
Szeretteimnek nagyon ízlett!

3 megjegyzés:

  1. Milyen szépen díszítetted a kifelejtett sárgarépával, szeretem az ilyen sokhagymás hússzeleteket!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...