2011. január 26., szerda

Borzas Kata



Még nincs hétvége, de úgy kívántam egy kis sütit. Olcsó legyen meg finom, amit csak úgy pikk-pakk összeállítok s mire kettőt fordulok a konyhában már kész is van.
Ez a Borzas Kata recept a férjem nagymamájától maradt fenn Emmma nénitől.
Hozzávalók a tésztájához: 4 tojássárga, 150 g cukor, 250 g margarin, 2 evk. tejföl, 1 citrom héja, 400 g liszt, fél tasak sütőpor.
A krémhez: 4 tojásfehérje, 5 evk. cukor, 100 g darált dió, 2 evk. savanykás íz.
A margarint eldörzsöljük a liszttel, beletesszük a cukrot, a 4 tojássárgárgát, meg a tejfölt. Ne felejtsük hozzáadni a sütőport és a reszelt citromhéjat. Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét tepszibe tesszük, amire rákerül a krém.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a diót, majd az ízet.
Rákenjük a lapra, majd a második részét a tésztának szépen ráreszeljük.
Ezért is kapta ezt a szép nevét.

16 megjegyzés:

  1. mmmmm,,,,foarte buna,o fac si eu cu: mere,branza,nuca,dulceata,etc,,,,,Puppp!!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik,biztos nagyon finom is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, kérhetek egy kockácskát??:)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a sütit én is gyakran megsütöm, olcsó, gyors, isteni-én baracklekvárral szoktam készíteni.

    VálaszTörlés
  5. Ez a süti már régóta mozgatja a fantáziámat, de még nem sütöttem meg. Pedig most lecsúszna néhány szeletke, de még mennyire! Nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, el is mentettem

    VálaszTörlés
  7. Juci, írtam neked ismét mailt, jó lenne, ha minél hamarabb válaszolnál!:) És persze, csatoltan egy szelet Borzas Katát is küldhetnél!:):):)

    VálaszTörlés
  8. Mirela!

    E o prajitura rapida si delicioasa.

    VálaszTörlés
  9. Ditta!

    Örülök, hogy tetszett a süti!

    VálaszTörlés
  10. Gizi!

    Sajnos már rég elfogyott!

    VálaszTörlés
  11. Éva!

    Én most, bevallom eper lekvárt tettem bele, mert az volt kibontva, de így is finom volt.

    VálaszTörlés
  12. Egy csipet!

    Ízletes, egyszerű, olcsó, ajánlom próbáld ki.

    VálaszTörlés
  13. Bianka!

    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  14. Sedith!

    Csak semmi pánik! Jól vagyok,az időváltozásokat nagyon megérzem, sajnos...
    Azt hiszem megint megsütöm a Borzast , mert nagyon tetszett és én alig ettem egy szeletkét.

    VálaszTörlés
  15. Most úgy bele harapnék!!:) el fogom készíteni!! :)
    belinkellek a blogolos oldalamra is:)!!
    http://kedvteles.blogol.hu/
    ide:)

    VálaszTörlés
  16. Andi!
    Örulök, hogy tetszik a süti!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...