2011. január 26., szerda
Borzas Kata
Még nincs hétvége, de úgy kívántam egy kis sütit. Olcsó legyen meg finom, amit csak úgy pikk-pakk összeállítok s mire kettőt fordulok a konyhában már kész is van.
Ez a Borzas Kata recept a férjem nagymamájától maradt fenn Emmma nénitől.
Hozzávalók a tésztájához: 4 tojássárga, 150 g cukor, 250 g margarin, 2 evk. tejföl, 1 citrom héja, 400 g liszt, fél tasak sütőpor.
A krémhez: 4 tojásfehérje, 5 evk. cukor, 100 g darált dió, 2 evk. savanykás íz.
A margarint eldörzsöljük a liszttel, beletesszük a cukrot, a 4 tojássárgárgát, meg a tejfölt. Ne felejtsük hozzáadni a sütőport és a reszelt citromhéjat. Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felét tepszibe tesszük, amire rákerül a krém.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a diót, majd az ízet.
Rákenjük a lapra, majd a második részét a tésztának szépen ráreszeljük.
Ezért is kapta ezt a szép nevét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
mmmmm,,,,foarte buna,o fac si eu cu: mere,branza,nuca,dulceata,etc,,,,,Puppp!!!
VálaszTörlésNekem nagyon tetszik,biztos nagyon finom is.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, kérhetek egy kockácskát??:)
VálaszTörlésEzt a sütit én is gyakran megsütöm, olcsó, gyors, isteni-én baracklekvárral szoktam készíteni.
VálaszTörlésEz a süti már régóta mozgatja a fantáziámat, de még nem sütöttem meg. Pedig most lecsúszna néhány szeletke, de még mennyire! Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, el is mentettem
VálaszTörlésJuci, írtam neked ismét mailt, jó lenne, ha minél hamarabb válaszolnál!:) És persze, csatoltan egy szelet Borzas Katát is küldhetnél!:):):)
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésE o prajitura rapida si delicioasa.
Ditta!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett a süti!
Gizi!
VálaszTörlésSajnos már rég elfogyott!
Éva!
VálaszTörlésÉn most, bevallom eper lekvárt tettem bele, mert az volt kibontva, de így is finom volt.
Egy csipet!
VálaszTörlésÍzletes, egyszerű, olcsó, ajánlom próbáld ki.
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Sedith!
VálaszTörlésCsak semmi pánik! Jól vagyok,az időváltozásokat nagyon megérzem, sajnos...
Azt hiszem megint megsütöm a Borzast , mert nagyon tetszett és én alig ettem egy szeletkét.
Most úgy bele harapnék!!:) el fogom készíteni!! :)
VálaszTörlésbelinkellek a blogolos oldalamra is:)!!
http://kedvteles.blogol.hu/
ide:)
Andi!
VálaszTörlésÖrulök, hogy tetszik a süti!