2011. január 20., csütörtök
Fekete retek saláta
A fekete retek egy csodálatos zöldség. Erős aromája és magas illóolajtartalma miatt nagyon jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Ismeretes antioxidáns tulajdonsága meg magas vitamintartalma (C, B1, B2) miatt is. Tehát ajánlom fogyasztani, de jó tudni, hogy a "retek reggel méreg, délben étek, este orvosság".
Vacsorára egy kitünő salátát készítettem, egy kis felvágott mellé nagyon talált. Elkészítése roppant egyszerű max 5 percet vesz igénybe.
Hozzávalók: egy nagyobbacska fekete retek, olívaolaj, köménymag, só, esetleg olajbogyó.
A retket megtakarítjuk és megreszeljük. Fűszerezzük, majd meglocsoljuk olivaolajjal.
Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk. Vigyázat, mert fél órán belül színt vált, meglágyul, veszít élvezeti értékéből.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép a tálalás és a kép is!Én is szeretem!
VálaszTörlésInteresanta reteta eu folosesc doar pentru tusa ridichea neagra,,,,asa nu am mancat,dar voi incerca.Te pup si-ti doresc o seara frumoasa!!
VálaszTörlésGyerekkorom óta nem ettem fekete retket! Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésMilyen az élet, amíg olvastam a bejegyzést pont azt fogalmaztam meg magamnak mint amit egycsipet írt....biztos vendég lesz a háznál, de szigorúan nem reggeli vendég:)
VálaszTörlésNagyon guszta tálalás és biztos nagyon finom!:)
VálaszTörlésEz szuper ötlet Juci! Régebben én délutánonként ittam feketeretek levet összekeverve más zöldséglével. Az is nagyon fincsi volt, csak munkaigényes. Ezt ki kellene próbálnom,de mos a fogadalmamba nem fér bele a nagyobb vásárlás. Na nem a feketeretekre gondolok, hanem a fekete oliva bogyóra. Bár zöld van itthon.
VálaszTörlésNagyon szeretem, még húsleves mellé is :)
VálaszTörlésOttis!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Mirela!
VálaszTörlésChiar te rog sa incerci, merita!
Egycsipet!
VálaszTörlésHát nem hiszem el! Pedig nagyon finom sali lett belőlle!
Ginko!
VálaszTörlésEgyszer kiprőbáltam és a mondás ellenére reggel fogyasztottam retket. Délig rengeteget böfiztem, nagyon kellemetlen volt. Szerencsére nem kellett munkába, vagy városba menni.
Maryenne!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Viki!
VálaszTörlésAz olívabogyót nem kötelező a salira tenni.
Anélkül is elkészíthető és nagyon finom.
Erre itt nálunk 1 kg fekete olívabogyó megeggyezik 1 kg elsőosztályú friss disznóhús árával. Az uram nagyon szereti, s persze mi is.
Bianka!
VálaszTörlésEzt még hallottam , hogy leves mellé is fogyasztják. Én bevallom, még nem próbáltam.
Juci, nézz be hozzám légyszíves a
VálaszTörléshttp://zsanuaria.blogspot.com január 25-i bejegyzésénél vár rád valami szeretettel:-))))
Anikó!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm a díjat!
Megtiszteltetés számomra, hogy engem választottál!
Várakozik a spajzomban két fekete retek. Most már végre tudom, hogy fog beteljesedni a sorsuk:)
VálaszTörlés