2011. január 13., csütörtök
Szilvás lepény
Nagyon szeretjük a lepényt, legyen az káposztás, meggyes, vagy szilvás.
Ma szilváslepényt sütöttem, elkészítése megeggyezik a meggyesével, amit itt olvashattok.
Két üveg 1 litres szilvakompótot bontottam, leszűrtem és mielőtt ráhelyeztem volna a lepényekre csíkokra vágtam.
Kétfélét készítettem: a hagyományosat és a márványosat. Gondolom hamar rájötettek miért van piros színe: 7 dl kompótlében megfőztem 2 tasak vaníliás pudingot és ezt öntöttem a már előre megsűlt 2 lepényre. Valami fantasztikusra sikerült, érdemes kipróbálni.
Megjegyzem, ha nem elég édes a kompót leve még tehetünk bele cukrot, ízlés szerint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
mmmm,ce bunatate,eu am facut zilele trecute cu varza murata,,,,poti manca non stop"daca nu ar ingrasaaaa""pup!!!
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom lehetett, imádom a lepényeket, de ha csak nézem már attól is hízok. Ezért csak ritkán merek sütni.Így leöntve még nem ettem, de jegyeztem a receptet.:)
VálaszTörlésIgazán finom lehet, én is jegyzeteltem:)
VálaszTörlésszia Juci! Hűha, de guszta! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésIsteni finom lehet
VálaszTörlésIlyent sem készítettem, nagyon finom biztos!
VálaszTörlésA meggyesről lemaradtam, de ezt is megkóstolnám! :)
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésInca nu am probleme, dar nu se stie!
Gizi!
VálaszTörlésPedig nem nehéz elkészíteni, s a vonalaimra már kezdek vigyázni!
Ginko!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Erika!
VálaszTörlésÖrülök. hogy itt jártál! Gyere máskor is!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm.
Ottis!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, a fiamnak különösen ízlett!
A férjemnek a hagyományos tetszett!
Egycsipet!
VálaszTörlésMajd a nyáron készítek meggyest is!
Nagyon jól néz ki látszik rajta, hogy finom!:)
VálaszTörlésMaryenne!
VálaszTörlésMásnapra maradt egy negyed ebből a márványosból, és még finomabb volt, nem ázott át egy picit sem!