2011. január 10., hétfő
Kráter szelet
Úgy hiszem én is függőleges lustaságban szenvedek, mint Ami, már egy pár napja lappang a betegség bennem. Úgy jöttem rá, hogy egész nap a konyhában csak lézengek és szinte semmit sem csinálok.
Reggel nehezen kelek, alig várom, hogy mindegyiket útra tegyem, veszem a gépet és végigolvasom az ismert újságokat. Később megerőltetem magam és kigondolom mi is legyen az ebéd. Valami, amit gyorsan össze tudok állítani és hamar elkészül.
Amig őrzöm az ételt, telefonálok. Aztán kipakolok a mosogatógépből. Később berohanok a fürdőbe és bekapcsolom a mosógépet. Eszembe jut, hogy van egy hegy vasalnivalóm is. Sietek a vasalással, mert már érkeznek haza, szinte egyszerre. Tálalás, egy jó órás duma a szeretteimmel. Alig szedem le az asztalt, jön a fiam is, és kezdődik előlről. Alig nyelik le az ebédet, megrendelik a vacsorát. Miután ezzel is megvagyunk, bedőlők az ágyba és várom mikor csenhetem el a távirányítót az uracskámtól.
Egy ilyen unalmas napon készült ez az egyszerű, de annál mutatósabb süti.
Hozzávalók: 6 tojás, 250 g cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 2 evk. kakaó, 250 g liszt, fél tasak sütőpor, egy vaníliás puding elkészítve 4 dl tejjel és 4 evk. cukorral.
A mázhoz egy nagy pohár tejföl, 4 evk. cukor és egy tasak vaníliás cukor.
A 6 tojássárgát a cukorral és a tejjel jól elkavarjuk, cseppenként hozzátöltjük az olajat, majd óvatosan adagoljuk felváltva a kakaós-sütőporos lisztet és a tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd a kihűlt pudingkrémet kanállal rászaggatjuk. 180 fokos sütőbe toljuk kb. 25-30 percig, majd cukros tejföllel megkenjük és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Laktatós, nem túl édes sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyszer, rég, rég én is készítettem, nagyon szerettük!Most meg is kívántam, nagyon guszta!
VálaszTörlésFOARTE BINE ARATA,,,,SI CRED CA-I TARE GUSTOS,,,ASA CA-TI FUR O BUCATA,,,ASA DE POFTA,,,NU TOATA,VA MAI LAS SI VOUA!!!PUP!!!O SEARA FAINA!!!
VálaszTörlésNekem így megmarad a tetején a tejföl :http://fozni-jo.blogspot.com/2010/05/krater-suti.html
VálaszTörlésNagyon szeretjük
Csodás, már rég szemezek vele
VálaszTörlésNagyon guszta lett. Jó is, hogy eszembe juttattad, már elég régen készítettem utoljára. :)
VálaszTörlésJuci
VálaszTörlésTulajdonképpen az eseményt nem a sütemény készítése,hanem a távirányító megszerzése adta (vagy adja,mert lehet,hogy még mindig nem sikerült.)A sütemény elkészítése ehhez képest "piskóta".
Ottis!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik nektek is!
Mirela!
VálaszTörlésMa bucur ca iti place. Si prajitura asta a avut o viata scurta!Ne place.
Dia!
VálaszTörlésA lányom nem nagyon engedi hogy rátegyem a tejfölt, csak éppen megmuttattam neki...
Láttam a tiéd is szuperül sikerült. Köszi az infot..
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Egycsipet!
VálaszTörlésUgye milyen jó, ha van az ember fiának, bocs, lányának blogja. Még bele bele néz ...
Ivan!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy itt jártál és persze a frappáns megjegyzéseidnek!!!!
Juci ! húúúú hát azt hiszem az én tarka-barka sütimnek is ez az összetétele, de a Tiéd sokkal szebben sikerült.
VálaszTörlésNem tudtam, hogy Kráter a neve !! - de vajon miért ?
Nagyon jól néz ki, tetszik! Egyszer biztos kipróbálom!
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésAzért mert hepe-hupás. Én egy normál tepsibe sütöttem , nem az aragáz tepsiében ,azért olyan magas.
Emi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Juci! Köszi mostmár legalább tudom a rendes nevét. Az enyém jó kis hepehupás volt, de eszembe nem jutott volna, hogy egy kráterre hasonlitsam, pedig tök olyan volt. Viszont én is azon gondolkodtam, hogy a sütőnek a legnagyobb tepsijébe tettem és azért nem lett az enyém olyan magas.
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésUgye, ugye! A jó pap holtig tanul!