2011. január 6., csütörtök
Csokis-meggyes püspökkenyér
A fánksütéstől maradt 4 tojásfehérje árválkodott a jégszekrényben, ideje volt, hogy felhasználjam. Püspökkenyérre esett a választás, s miután mindenki megszavazta, neki is fogtam.
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 180 g cukor, 100 g meggy, 100 g csoki, 100 g apróra vágott pörkölt dió, 100 g liszt, 50 g olvasztott vaj.
Kemény habbá verjük a tojásferjéket a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Egy őzgerinc formát kibélelünk sűtőpapirral, aztán óvatosan belesímitjuk a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
DE RETINUT RETETA,,,,CA ALBUSURI TOT TIMPUL AM RAMASE,,,,SUNA BINE!!!!!TE PUP SI-TI DORESC O SEARA FRUMOASA!!!
VálaszTörlésNagyon guszta, kérek legalább két szeletet :-)
VálaszTörlésJól mutat nagyon!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! A meggy-csoki nálunk kedvenc páros, így is gyorsan elfogyna. :))
VálaszTörlésÉn is kérhetek? Nagyon szeretem!:)
VálaszTörlésNagyon mutatós
VálaszTörlésEzt nevezem! Nagyon guszta :)
VálaszTörlésImádom a püspökkenyeret!Nyami:)
VálaszTörlésDe szép,nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésMa bucur , ca iti place, esti o dulce!
Ottis!
VálaszTörlésSajnálom, de még melegen elfogyott!
Dia!
VálaszTörlésKöszönöm.
Egycsipet!
VálaszTörlésLehet más gyömölcsöt is tenni bele pl. mazsolát vagy aszalt barackot...
Maryenne!
VálaszTörlésHidd el tíz percig sem tartott...
Üdvözöllek blogomon!!!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Ami!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!
Emi!
VálaszTörlésÜdvözöllek! Örülök, hogy tetszik!
Belly!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Juci öröm nálad lenni szép a blogod!:)
VálaszTörlésKöszönöm Maryenne, nagyon kedves vagy!
VálaszTörlés