2011. január 6., csütörtök

Csokis-meggyes püspökkenyér



A fánksütéstől maradt 4 tojásfehérje árválkodott a jégszekrényben, ideje volt, hogy felhasználjam. Püspökkenyérre esett a választás, s miután mindenki megszavazta, neki is fogtam.
Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 180 g cukor, 100 g meggy, 100 g csoki, 100 g apróra vágott pörkölt dió, 100 g liszt, 50 g olvasztott vaj.
Kemény habbá verjük a tojásferjéket a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a többi hozzávalókat. Egy őzgerinc formát kibélelünk sűtőpapirral, aztán óvatosan belesímitjuk a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

20 megjegyzés:

  1. DE RETINUT RETETA,,,,CA ALBUSURI TOT TIMPUL AM RAMASE,,,,SUNA BINE!!!!!TE PUP SI-TI DORESC O SEARA FRUMOASA!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, kérek legalább két szeletet :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! A meggy-csoki nálunk kedvenc páros, így is gyorsan elfogyna. :))

    VálaszTörlés
  4. Én is kérhetek? Nagyon szeretem!:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt nevezem! Nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  6. Imádom a püspökkenyeret!Nyami:)

    VálaszTörlés
  7. De szép,nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  8. Mirela!
    Ma bucur , ca iti place, esti o dulce!

    VálaszTörlés
  9. Ottis!
    Sajnálom, de még melegen elfogyott!

    VálaszTörlés
  10. Egycsipet!
    Lehet más gyömölcsöt is tenni bele pl. mazsolát vagy aszalt barackot...

    VálaszTörlés
  11. Maryenne!
    Hidd el tíz percig sem tartott...
    Üdvözöllek blogomon!!!

    VálaszTörlés
  12. Bianka!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  13. Ami!
    Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  14. Emi!
    Üdvözöllek! Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  15. Belly!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  16. Juci öröm nálad lenni szép a blogod!:)

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm Maryenne, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...