2011. május 14., szombat
Kapros spenótos pite
Ezt a pitét tegnap készítettem, miután három pizzát már megsütöttem, gondolván arra, hogy már erre nem fog fanyalogni a társaság és én is ehetek belőle kedvemre. Nem tévedtem, ezt a taktikát máskor is bevetem, úgy belaktak pizzával, hogy a pitét csak éppen megkóstolták, így a fotózással sem kellett sietnem.
Na, de lássuk a hozzávalókat: 500 g friss spenót, 4 egész tojás, 200 g joghurt, 100g vaj vagy margarin, 4 szál zöldhagyma, egy csokor friss kapor, 2 cikk fokhagyma, 250 g sajt, 5 evk. liszt, 1 kisk. cukor, só, bors.
A spenótot megmossuk, felvágjuk és az olvasztott vajban addig pároljuk amíg összeesik, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és kaprot, majd tűzről elvéve hagyjuk kihűlni.
Addig az egész tojásokat elkavarjuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt sajtot is majd összekeverjük a kapros hagymás spenóttal és megszórjuk liszttel. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majd a végén 2 cikk fokhagymát reszelünk bele.
Előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem a spenótos ételeket, ez a pite fantasztikus, hát tudtam volna belőle csipegetni...
VálaszTörlésSzia! Mázlid van, hogy én nem voltam ott, elcseréltem volna a pizzával ;-)
VálaszTörlésEz alá tettél tésztát, vagy így sütötted meg tojásosan?
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon fincsinek tűnik! Én is szívesen megkóstolnám!!
VálaszTörlésFinom biztos, érdekes a kapor-spenót párosítás, még nem ettem ilyen formában.
VálaszTörlésGuszta lett! Én nem szeretem a spenótot, gyerekkori rém :D, de most eldöntöttem, hogy próbálkozni fogok vele. A spenót már megvan hozzá, a recepteket még vadászom. :D
VálaszTörlésErdekes, meg ilyent nem ettem, kiprobalom!!!!
VálaszTörlésHú Juci,de finom lehet,imádom a spenótot,na de így pitében valami isteni finom lehet!:-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan finom is de sajna nem szeretem a spenótot.
VálaszTörlésMrita!
VálaszTörlésNekem nagyon ízlett, úgy melegen, de másnap is finom volt miután kihűlt.
Csipike!
VálaszTörlésNem szívem, nem tettem tésztát alája, csak tojást, sajtot meg lisztet tettem bele , meg persze spenótot.
Bianka!
VálaszTörlésFinomra sikerült, bizony!
Mária!
VálaszTörlésSajnálom, de hamar elfogyott. Másnap a mikroba tettem a maradék szeletet és megreggeliztem.
Ottis!
VálaszTörlésGondolom nem az én találmányom, de nekem most nagyon bejött.
Egycsipet!
VálaszTörlésSzinte lehetetlen! Akkor azt jelenti , hogy a lányaid sem ismerkedtek meg a spenótfőzelékkel?
Pedig milyen finom étel!!! Yammmy!
Réka!
VálaszTörlésFigyelmedbe ajánlom, egyszerű kis recept, nem nagy ördöngösség elkészítése.
Ditta!
VálaszTörlésKipróbálhatod, nem fogod megbánni.
Éva!
VálaszTörlésNem hiszem el! Pedig egy csodálatos vitamindús leveles zöldség, ezerféleképpen elkészíthető...
Nagyon guszta a pitéd. Most én nyelek jó nagyok, mert nagyon szívesen megkóstolnám. Eszembe nem jutott volna a spenóthoz kaprot adni, pedig mindkettőt nagyon szeretem. Kifogom próbálni.:)
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésHidd el a kettő nagyon harmonizál a pitében!