2011. július 14., csütörtök
Ribizlis almás káposztasaláta
Kibírhatatlan ez a nagy meleg. Nyakaljuk a vizet, kompótot, enni pedig csak a saláták mennek és a gyorsan elkészülő főzelékek. Ma egy finom salátát készítettem friss káposztából, nyári almából és ribizkéből.
Lereszeljük a káposztát, enyhén lesózzuk, állni hagyjuk. A ribizkét leszemeljük, megmossuk, szűrőben hagyjuk lecsepegni. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd felszeleteljük. Szeletelés után citromleves vízben tartjuk, addig amíg összeállítjuk a salátát.
Egy nagyobb tálban összevegyítjük a kiszorított káposztát a felszeletelt almával.
Ízesítjük egy csipet cukorral, egy csipet szárított csomborddal, egy evk, olajjal.
A végén megszórjuk ribizlivel és óvatosan összevegyítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még ilyen formában nem ettem de nagyon finom lehet! Guszta !
VálaszTörlésIlyen formában még nem ettem, de a káposzta salit nagyon szeretjük
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik! Most ebédre szívesen megkóstolnám:)
VálaszTörlésKöszönöm, hogy rám találtál.Természetesen én is jövök hozzád. :)
VálaszTörlésEz a saláta nagyon különleges.
Érdekes összeállítás,nekem biztos bejönne!
VálaszTörlésEzt a receptet nem ismertem még, de tetszik. Biztosan nagyon kellemesen hűsít!!
VálaszTörlésNagyon gusztusos és jól hangzik a recept is! Ennél többre nálunk sem igazán van mostanában igény. :)
VálaszTörlésRoppant ötletes, éppen én is valami ribizlis salátán töröm a fejem :)
VálaszTörlésAz első alkalom lesz, hogy a káposztát összeeresztem a ribizlivel, de nagyon szimpatikus recept. Csomborom viszont nincs, talán kevés citromfüvet teszek bele...
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrülök, hogy mindenkinek tetszett a sali!
Nagyon kedvesek vagytok!