2011. július 14., csütörtök

Ribizlis almás káposztasaláta



Kibírhatatlan ez a nagy meleg. Nyakaljuk a vizet, kompótot, enni pedig csak a saláták mennek és a gyorsan elkészülő főzelékek. Ma egy finom salátát készítettem friss káposztából, nyári almából és ribizkéből.
Lereszeljük a káposztát, enyhén lesózzuk, állni hagyjuk. A ribizkét leszemeljük, megmossuk, szűrőben hagyjuk lecsepegni. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, majd felszeleteljük. Szeletelés után citromleves vízben tartjuk, addig amíg összeállítjuk a salátát.
Egy nagyobb tálban összevegyítjük a kiszorított káposztát a felszeletelt almával.
Ízesítjük egy csipet cukorral, egy csipet szárított csomborddal, egy evk, olajjal.
A végén megszórjuk ribizlivel és óvatosan összevegyítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

10 megjegyzés:

  1. Még ilyen formában nem ettem de nagyon finom lehet! Guszta !

    VálaszTörlés
  2. Ilyen formában még nem ettem, de a káposzta salit nagyon szeretjük

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik! Most ebédre szívesen megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy rám találtál.Természetesen én is jövök hozzád. :)
    Ez a saláta nagyon különleges.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes összeállítás,nekem biztos bejönne!

    VálaszTörlés
  6. Ezt a receptet nem ismertem még, de tetszik. Biztosan nagyon kellemesen hűsít!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon gusztusos és jól hangzik a recept is! Ennél többre nálunk sem igazán van mostanában igény. :)

    VálaszTörlés
  8. Roppant ötletes, éppen én is valami ribizlis salátán töröm a fejem :)

    VálaszTörlés
  9. Az első alkalom lesz, hogy a káposztát összeeresztem a ribizlivel, de nagyon szimpatikus recept. Csomborom viszont nincs, talán kevés citromfüvet teszek bele...

    VálaszTörlés
  10. Lányok!
    Örülök, hogy mindenkinek tetszett a sali!
    Nagyon kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...