2011. augusztus 4., csütörtök

Feta sajtos fasírtok sárgarépa szósszal és spagettivel.



Nagyon búsulok, mert a a kertben mind kihasadtak a sárgarépák. Gondolom a sok eső miatt. Készítettem egy sárgarépafőzeléket ebédre, amit megmixereltem.
Feltétként töltött fasírtot sütöttem.
Hozzávalók a töltött fasírthoz: 500 g darált hús, 1 tojás, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 100 g feta sajt, olaj a sütéshez.
A húshoz hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, mindegyik közepébe egy kocka sajtot nyomunk és forró olajban megsütjük.
A sárgarépaszósz, amit gyakran szoktam készíteni, hasonlít a vadashoz.
Hozzávalók: 5 nagyobbacska sárgarépa, egy diónyi hagyma, 2 drb babérlevél, 500 ml tej, 1 evk liszt, olaj, só, bors, pici cukor és ecet.
A sárgarépát megreszeljük és az apróra vágott hagymával egy pár percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk és töltünk rá egy kis vizet. A babérleveleket se felejsük el beletenni. Pár percig pároljuk. Ha kész, a babérleveleket kivesszük, és a répát megmixereljük.
Egy kanál liszttel és a tejjel besűrítjük, utána ízesítünk még egy pici cukorral, pár csepp ecettel és kész van a hamis vadas szósz.
A szószt meg a fasírtokat forró spagetti ágyon tálaljuk.



Megint díjjal kedveskedett két blogger kollegina: Marika és Okki!
Nagyon szépen köszönöm Lányok, igazán kedvesek vagytok.

11 megjegyzés:

  1. Ha hasonlít a vadashoz a sárgarépaszósz akkor kérek a fasírt mellé, amúgy nem ismerem még nem kóstoltam ! Guszta együtt és biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet a fetás fasírt is meg a répaszósz is, szép a tálalás így együtt:) Még főzelék és szósz formájában nem ettem, pedig képes vagyok 4-5 répát nyersen elrágcsálni naponta.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik nekem is!! Csak az a baj, hogy a családban csak én szeretem, ezért ritkán készítek ilyesmit :(

    VálaszTörlés
  4. Nekem is a vadas jutott eszembe első ránézésre, de a sárgarépa főzeléket is nagyon szeretem, azzal is finom. A fasírtok fetával isteniek lehetnek. :)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, így együtt isteni finom lehetett. Sárgarépa főzeléket én is szoktam csinálni, de így tésztához szósznak szuper jó ötlet!!:)

    VálaszTörlés
  6. Juci,sajnálom a répáidat,eléggé alapszükség lenne..Egyébként ez irtó guszta,nagyon tetszik az étel,így ahogy van.El is teszem,hogy majd elkészíthessem!

    VálaszTörlés
  7. Jó ötlet a töltött fasírt,még nem készítettem így.A sárgarépa szószt is megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  8. Kipróbálom a répaszószod, mert a vadas mártást nagyon szeretjük, valószínű ez is ízleni fog.
    Szuper párosítás!

    VálaszTörlés
  9. Lányok!

    Köszönöm a szép szavakat.
    Vakációzóm, ez nem jelenti azt, hogy nem nézek be! Puszi mindenkinek!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...