2011. augusztus 22., hétfő

ISLER



Még pénteken készítettem ezeket a mutatós islereket. Vasárnapra nagyon finomak lettek, mert addig megpuhultak. Egy nagyon ünnepi közös ebédre vittem nagy-nagy szeretettel.
Az idén ünnepelte református templomunk fennállásának 100. évfordulóját.
Hozzávalók: 250 g porcukor, 250 g dió, 400 g vaj, 500 g liszt, pici só.
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, félcentis vékonyra kinyújtjuk, pohárral kivágjuk, lassú tűznél sütjük.
Felét leglazúrozzuk: 200 g porcukorból, 2 evk. kakaóból, 3 evk. forró vízből, 2 evk. olajból elkészítjük a hideg glazúrt. Tetejüket kókuszreszelékkel, apró színes bonbonokkal díszítjük. A megmaradt islerkarikákat, csokikrémmel kenjük meg, majd mindegyikre ráillesztünk egy-egy glazúros tetőt.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Szép a csoki is a tetejükön.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták lettek, az isler nagyon finom sütemény.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek. Gondolom sikerük volt az ünnepségen. :)))

    VálaszTörlés
  4. Hú, de jól néz ki! Biztos örültek neki, én is el tudtam volna pusztítani belőle egy tálnyit. :)))

    VálaszTörlés
  5. Nagy kedvencem,mégis elég régen készítettem már.Gyönyörűek lettek.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek, jól mutat a gyöngyökkel:) Az isler nálunk is minden ünnepre elkészül, nagyon finom.

    VálaszTörlés
  7. Gyerekkoromban anyu gyakran sütött islert, vagy sütöttük együtt, nagyon szerettem, nem tudom mostanában miért nem készített, kell is szóljak neki:)

    VálaszTörlés
  8. Hű, nagyon szeretem az islert és ezek igazán szépek lettek! :))

    VálaszTörlés
  9. Lányok!

    Elárulom, nagy sikert arattam az islereimmel az ebéden, sokan érdeklődtek a recept iránt.
    Örülök, hogy Nektek is tetszett!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...