2012. január 8., vasárnap

Falcs ikra



Gondolom Ti is megjártátok már, hogy felbontottatok egy halkonzervet vacsorára és nem fogyott el teljesen a doboz tartalma, még maradt egy jó evőkanálnyi belőle. Hát én ilyenkor szoktam ezt a receptet alkalmazni.
Hozzávalók: 1 evk. halpaszta, 100 ml olaj, 300 ml víz, 4 evk. búzadara(gríz), 1 közepes hagyma, só, kevés pirospaprika.
Először a forrásban levő vízhez egy pici sót adunk, majd apránként a grízet, pár perc alatt készre főzzük.
Addig a maradék olajos halat jól lecsöpögtessük, pépesítjük, azaz botmixereljük.
A hagymát megpucoljuk és apróra reszeljük.
Mindezeket a meghűlt grízhez adjuk, majd óvatosan az olajat is. Ízesítjük sóval, pirospaprikával. Tálalásig tegyük jégszekrénybe, hogy az ízek jól összeérjenek.

5 megjegyzés:

  1. Juci, nálunk ilyen nem nagyon fordul elő, mert a család nem eszi meg a halat. De nagyon jó recept, ha egyszer marad halkonzervem, akkor kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Én meg nem szeretem az igazi ikrát, de lehet ezt megenném , mert a halat, a grízt és a hagymát is szeretem:)

    VálaszTörlés
  3. Érdekes... még csak nem is hallottam hasonlóról. Én a maradékból (+ nem csak maradékból, hanem teszek még hozzá teljes dobozzal is) szoktam halkrémet készíteni (+ vaj + mustár + fűszerek + citromlé + hagyma), az is nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érdekes, még én sem hallottam róla. nagyon ritkán veszek olajos halat, mert én nem szeretem.:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lányok!
    Nehéz időket élünk! Félő, hogy rosszabb is jöhet! Az ilyen napokra jól fognak az olcsó receptek.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...