2012. január 11., szerda
Füstölt kolbászos krumplis töltöttkáposzta
Sokféle töltöttkáposztáról hallottam: rizzsel, kukoricadarával, gombával töltve, de krumplival? Hát ezt is megértem, hogy megfőzhettem. Egy picit izgultam, hogy átmegy e a vizsgán, de fölösleges volt, mert a legények olyan jóizűleg ették, hogy öröm volt nézni, de nekem is tetszett.
Csak a fotózással nem vagyok megelégedve, hiába meglátszik nagyon, hogy a kis aszisztensem nincs itthon, igazoltan hiányzik.
Hozzávalók 10-12 darabhoz: 1 fej savanyú káposzta, 200 g füstölt kolbász(üzleti), 2 tojás, 1 és fél közepes hagyma, kb. 1 kg krumpli, egy evk. zsír, csombord, só, bors, pirospaprika.
A kolbászt kis kockákra daraboljuk, a hagymát egy pici zsírban üvegesre pároljuk.
A krumplit lereszeljük, levétől jól kiszorítjuk.
Egy nagyobb tálban összevegyítjük a felaprított kolbászt, a reszelt nyers krumplit, a két tojást, a dinsztelt hagymát. Fűszerezzük ízlés szerint.
Ezzel a töltelékkel töltjük be az előkészített kiáztatott káposztaleveleket.
Egy edény aljára kevés zsírt öntünk, rá vékonyra vágott káposztát teszünk, meghintjük kevés apróra vágott nyers hagymával, amire aztán szép sorba elrendezzük a töltelékeket.
Vágott káposztával betakarjuk, felöntjük vízzel, kevés káposztalével és főni tesszük. Tejföllel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Érdekes a recept de guszta! Eltudom képzelni hogy nagyon finom lehet!
VálaszTörlésBiztosan finom volt, én nem idegenkednék tőle, ha kapnék vacsorára egy adagot belőle:)
VálaszTörlésÉn is megkóstolnám!:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
VálaszTörlésNagyonérdekes és izgalmas recept:) Finom lehet, szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésMég nem hallottam eddig én sem krumplival, de én imádom a krumplit, úgy hogy ebben is szeretném:)
VálaszTörlésÉn sem hallottam még krumplis töltöttkáposztáról, de megkóstolnám!
VálaszTörlésÉrdekes, még nem is hallottam róla. Nem lehet rossz.
VálaszTörlésValóban nem lehet rossz. Én alkalomadtán ki is fogom próbálni!:)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy mindenkinek tetszett a recept!
Kifogom próbálni, szerintem nagyon jól hangzik, és egy kicsit más.Gusztán néz ki.:))
VálaszTörlés