2012. január 18., szerda
Fokhagymás fasírt gombás tejfölös tepsis burgonyával
Kritikusaim szerint, túl sok desszertet teszek fel a blogomra. Ez csak félig igaz, mert van itt bőven leves, főétel meg előétel recept is.
A mai receptemben megint a köretet szeretném bemutatni, elkészítése egyszerű és egyben nagyon ízletes.
Hozzávalók 4 személyre: 8 darab krumpli, egy tasak gombás levespor, 500 ml tejföl, 200 ml tej, 100 ml olaj, só.
A krumplit megtakarítjuk, hosszába felszeleteljük és egy nagyobb tepsibe helyezzük.
A levesport a tejben csomómentesre kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk, majd az egészet a krumplira töltjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Vagdalt, rántott szelet, máj mellé kitűnő köret lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésGuszta és finom. Remélem a fasirtba a fokhagyma mellett még bors és paprika is került.
VálaszTörlésNagyon gusztán néz ki! Biztos finom! :)
VálaszTörlésGuszta! Nagyon finom ízesitésű lehet így a krumplid!
VálaszTörlésMilyen ötletes, meg sem gondoltam volna, hogy gombakrémleves porral ízesítsem a krumplit. De tényleg finom lehet. Ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÍgy még az is előfordulhat, hogy meg tudnám enni a "gombát"...:)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recepted is. Guszta a tálalás. :)
VálaszTörlésEddig még csak tészta öntetnek használtam gombakrémlevesport. De így, krumplival is nagyon jó lehet.
VálaszTörlésÖtletes:) Gyorsan elkészíthető és bitos finom:)
VálaszTörlésElőször kerestem a gombát, de már látom gombás levesporral készült a krumpli. Biztosan nagyon finom, kifogom próbálni.:) Én ugyan nem sokallom a süteményeidet hiszen olyan finomak.
VálaszTörlésQue rico,rápido y saludable me encantó,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésJó ötlet a levespor, én is szoktam mártásokhoz használni. Gyors, és ízletes.:))
VálaszTörlésMindenkinek nagyon szépen köszönöm a szép megjegyzéseket!
VálaszTörlésKedvesek vagytok!