2012. február 12., vasárnap
Habos torta
Most mutatok egy nagyon egyszerű, finom habos sütit. Tortaformában sütöttem, hogy egy picit ünnepélyesebbé tegyem. Még a pénteken készült mintegy díjként a gyermekeimnek, megint kitűnően vizsgáztak.
Hozzávalók a laphoz: 6 tojássárga, 6 evk. cukor, 6 evk. olaj, 6 evk. tej, 6 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A krémhez: 4 tojásfehér, 24 evk. cukor, 200 ml víz.
A tojássárgákat a tejjel és a cukorral habosra kavarjuk, belecsorgassuk az olajat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben szirupot főzünk a cukorból és a vízből. Tűzről levéve legalább 2 percet pihentetjük, majd szép óvatosan a kemény habhoz kavarjuk (mixer segítségével). A megsült tortalapra símítjuk és még 5 percre sütőbe toljuk. Ha kihűlt, vizes késsel nagyon könnyen szeletelhető.
Pár óra elteltével még finomabb, mert a lap magába szívja a krémből a cukros szirup egyrészét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
de szuper!!:)
VálaszTörlésGratula a Gyerekeknek a vizsgákhoz, meg a szuper Anyucihoz, aki ilyen finom tortával lepi meg Őket :D!!
VálaszTörlésCsodaszép! Én is gratulálok a vizsgákhoz!:)
VálaszTörlésTényleg nagyon szép torta!
VálaszTörlésMegérdemelték a finom sütit a gyerekek amiért ilyen ügyesek gratulálok nekik. Anyukájuk pedig szép tortát sütött!!
VálaszTörlésSzuper anyuka vagy, isteni a tortád:) Gratulálok a gyerekeidnek:)
VálaszTörlésFinomnak néz ki a tortád, kérdezném, hogy a lapot nem kell lekvárral megkenni, mielőtt megy rá a hab??? vagy akkor nem szívná be a cukorszirupot???
VálaszTörlésAnikó!
VálaszTörlésNem ,nem kell mert úgy is nagyon émelygős és pont ez benne a pláné, hogy megáztassa a lapot.
Imádom a habos sütiket.Csak jó lehet. Gratulálok a gyerekeid sikeres vizsgáihoz. Boldog anyuka, boldog gyerekek.
VálaszTörlésÉn is gratulálok a gyermekeid eredményeihez, s a habos tortához is. Én egy kicsit soknak tartom a cukrot benne, bár az én véleményem nem mérvadó, mert mi nem használunk kristálycukrot.
VálaszTörlésGratulálok.
Kedves Juci, szeretettel felkérlek az áprilisi vendégblogger rovatba, ha van kedved beküldeni 3 receptet, előre is köszi. Várom a visszajelzést, szép napot Jutka.
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseit, boldog vagyok, hogy ennyien látogattok.