2012. február 9., csütörtök
Székely káposzta
Ez egy nagyon finom tartalmas téli étel. Ha van otthon egy kis friss disznóhúsunk meg savanyú hordós káposztánk neki is foghatunk.
Tehát a hozzávalók: 1 fej savanyú káposzta, 1 kg friss disznóhús, 2 hagyma, 2 evk. disznózsír(vagy olaj), só, bors, pirospaprika.
A káposztával kezdjük: levelekre szedjük, vastag ereit eltávolítjuk, majd 3-4 levelet összecsavarva szép vékonyra, szálára vágjuk. Ha nagyon savanyú lenne akkor kiáztatjuk.
Egy nagyobb edénybe kevés vizzel puhára pároljuk.
A húsból egy egyszerű pörköltet készítünk.
Amikor madnem kész hozzáadjuk a megpuhult káposztát, jól összefőzzük.
Sok tejföllel kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta a káposztád! Én is nemrég főztem székelykáposztát, hasonlóan mint Te, csak kicsit más hús és káposzta arányokkal, nekem a káposzta volt a több. Nemsokára teszem majd fel.
VálaszTörlésMi is sokszor készítjük, nagyon finom! :)
VálaszTörlésKedvet kaptam hozzá! Nagyon jól néz ki és egészen egyszerűnek is tűnik.
VálaszTörlésDe szeretem!
VálaszTörlésSzeretem nagyon:) Jó sok tejföllel:)
VálaszTörlésImádom!!! Imádom!!! Imádom!!! A jövőhéten főzök is egy nagy adagot.:)
VálaszTörlésÉn is valami ilyesmin töröm a fejem ebben a hidegben!!
VálaszTörlésNagyon guszta, tényleg príma téli étel. Sógornőm a káposztát mindig kevés olajon párolja, kipróbáltam, jó lett.
VálaszTörlésnagyon szeretem!!:):) nem csak télen,nyáron is:):)
VálaszTörlésÉvről-évre egyre jobban szeretem a székelykáposztát, pedig mindig is szerettem! Jó sok tejföllel, friss kenyérrel mennyei! :)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrvendek, hogy mindenkinek tetszett a recept!