2012. február 23., csütörtök

Pestos sültkrumpli



Eddig a pestot csak főtt tésztával ettük, de a tegnap este csoda történt. Sültkrumpli volt éppen vacsorára, amikor a szokásos vaj helyett én pestoval fogyasztottam. Aztán a család többi tagja is hozzám csatlakozott, nagyon ízlett nekik is.
Igaz a házi pestom elég szegényes volt, mert nem volt itthon sem fenyőmag sem friss zöld bazsalikom, de volt egy jó csokor friss petrezselyemzöld...
Az általam készített pestohoz a hozzávalók: 100 g sajt, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 cikk fokhagyma, 125 ml olívaolaj, só, bors.
A sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet meg a fokhagymát apróra vágjuk, aztán az olaj hozzáadásával botmixerezzük. Egy kis sóval meg borssal fűszerezzük.
A sütőből kivett forró krumplikat ezzel a hideg mártással tálaljuk.
Azonnal fogyasztjuk. Szenzációs.

7 megjegyzés:

  1. Én még nem ettem pesto-t soha, de a Te sajtos fokhagymás petrezselymes változatod isteni lehetett! Szerintem a fenyőmagos elbújhat mellette :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is jó ötlet petrezselyemmel, már én is láttam receptet róla. Tetszik, csinosan mutatnak a krumplikon!

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű ötlet a petrezselyempesto. Tetszik. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ízletes lehet ettől a mártástól az amúgy is finom sültkrumpli!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta!!! A petrezselymes pesto meg biztosan nagyon finom. Fenyőmag helyett, én diót szoktam belekeverni, próbáld ki legközelebb, hátha Neked is ízlik majd.

    VálaszTörlés
  6. A sült krumpli magában is finom, de így ezzel a mártással, isteni lehetett.:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...