2012. február 23., csütörtök
Pestos sültkrumpli
Eddig a pestot csak főtt tésztával ettük, de a tegnap este csoda történt. Sültkrumpli volt éppen vacsorára, amikor a szokásos vaj helyett én pestoval fogyasztottam. Aztán a család többi tagja is hozzám csatlakozott, nagyon ízlett nekik is.
Igaz a házi pestom elég szegényes volt, mert nem volt itthon sem fenyőmag sem friss zöld bazsalikom, de volt egy jó csokor friss petrezselyemzöld...
Az általam készített pestohoz a hozzávalók: 100 g sajt, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 cikk fokhagyma, 125 ml olívaolaj, só, bors.
A sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet meg a fokhagymát apróra vágjuk, aztán az olaj hozzáadásával botmixerezzük. Egy kis sóval meg borssal fűszerezzük.
A sütőből kivett forró krumplikat ezzel a hideg mártással tálaljuk.
Azonnal fogyasztjuk. Szenzációs.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt én is szívesen megenném!
VálaszTörlésÉn még nem ettem pesto-t soha, de a Te sajtos fokhagymás petrezselymes változatod isteni lehetett! Szerintem a fenyőmagos elbújhat mellette :)
VálaszTörlésSzerintem is jó ötlet petrezselyemmel, már én is láttam receptet róla. Tetszik, csinosan mutatnak a krumplikon!
VálaszTörlésNagyszerű ötlet a petrezselyempesto. Tetszik. :)
VálaszTörlésNagyon ízletes lehet ettől a mártástól az amúgy is finom sültkrumpli!
VálaszTörlésNagyon guszta!!! A petrezselymes pesto meg biztosan nagyon finom. Fenyőmag helyett, én diót szoktam belekeverni, próbáld ki legközelebb, hátha Neked is ízlik majd.
VálaszTörlésA sült krumpli magában is finom, de így ezzel a mártással, isteni lehetett.:))
VálaszTörlés