2012. február 16., csütörtök
Nokedlis csirkepörkölt
Gondolom, hogy mindenki tud csirkepörköltet készíteni. Az enyém csak abban különbözik, hogy sárgarépát is főzök bele, ettől édeskésebb lesz és ízletesebb.
Hozzávalók 4 személyre: 8 drb. csirkecomb, 3 közepes hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 evk. télire eltett darált paprika, só, bors, olaj.
A nokedlitésztához: 1 tojás, liszt, só, ásványvíz.
A csirkecombokat kevés forró olajban megforgatjuk, de csak annyira, amíg színt váltanak. Azonnal hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a karikára vágott murkot és így együtt hagyjuk egy picit dinsztelődni. Amikor a hagyma üveges lesz, fűszerezzük darált paprikával, sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük egy kevés vízzel, és lassú tűznél készre pároljuk.
A nokedli készítését édesanyámtól tanultam, Ő mindig ásványvízzel készítette.
Egy tányér liszthez hozzáadjuk a tojást, sózzuk és annyi ásványvizet töltünk hozzá, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjunk, amit aztán kiskanállal forró sós vízben szaggatunk ki. Vigyázat, a tésztát nem kell csomómentesre elkavarni, csak addig, míg összeáll. Ha megfőttek a lisztgaluskák, leszűrjük és összevegyítjük a kész pörkölttel, és így tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nyammm-nyammm. Egyébként a sárgarépától nem csak édesebb, ízletesebblesz, de mutatósabb, színesebb is. Tejfölt nem szoktál rátenni?
VálaszTörlésImádtam nagyinál ezt az ételt,csak úgy nyalogattam gyerekként az ujjaimat:))
VálaszTörlésÍgy még nem próbáltam, pedig tényleg jó lehet!
VálaszTörlésImádom a pörköltet nokedlivel, még sárgarépával nem próbáltam de biztosan finom benne olyan vadas jelleget adhat !
VálaszTörlésJaj de szeretem én a csirkepörit nokival:),habár én így sárgarépásan még nem ettem,na legközelebb teszek bele!Puszi.
VálaszTörlésImádom, köszi a receptet, szerintem hamarosan én is készítek:)nyami
VálaszTörlés